„Jau penkiolika metų aktyviai užsiimu automobilių sportu. Nepaisant to, turiu prisipažinti, kad įgyta patirtis treniruojantis kartu su tokio aukšto lygio lenktynininku kaip J. Salo buvo neįkainojama“, – teigė B. Vanagas. - Tikiu, kad šie dvi dienas vykę testai padės mums tapti stabilesniems, taip pat – įgyti papildomo greičio trasose.

Lenktynėse ypač gerai tinka posakis, jog mokytis niekada nevėlu. Kuo daugiau įgyji žinių ir patirties, tuo konkurencingesnius bei stabilesnius rezultatus gali demonstruoti varžybose. Manau, kad tai naudinga kiekvienam sportininkui profesionalui, neišskiriant vien automobilių sporto. Būtina sekti įvykius pasaulyje ir atrasti vietų, kuriose gali tobulėti – tik tokiu būdu galėsime varžytis su geriausiais pasaulio sportininkais“.

Netoli Helsinkio vykusių testų metu B. Vanagui teko išbandyti dvi skirtingas trasas. Pirma iš jų buvo specialiai varžyboms skirta 4 kilometrų ilgio trasa – joje treniruotasi pirmą dieną. Vėliau veiksmas persikėlė į kiek ilgesnį uždarą greičio ruožą. Suvažinėtu sniegu ir ledu padengtuose vingiuotuose keliuose vilnietis lenktynininkas pilotavo „Subaru Impreza WRX STI“ automobilį – tokį pat, kokiu dalyvauja ir Lietuvos ralio čempionate.

Pasak B. Vanago, bendradarbiavimą su J. Salo tikimasi pratęsti prieš vasaros sezono pradžią bei atlikti seriją analogiškų bandymų.

Po dviejų Lietuvos automobilių ralio čempionato etapų „Pitlane General Financing“ ralio komandai atstovaujantis B. Vanago ir jo šturmanės Irinos Kolomeytsevos ekipažas, surinkęs 19 taškų, užima 2-ą vietą N4 klasėje ir tik vienu tašku atsilieka nuo pirmaujančio Dominyko Butvilo.

Šiuo metu čempionate tęsiasi ilgoka pertrauka tarp žiemos ir vasaros ralio varžybų, kuri truks iki pat pavasario pabaigos. Artimiausias B. Vanago ekipažo startas Lietuvoje vyks gegužės 25-26 dienomis, kuomet startuos trečias čempionato etapas – Vilniaus ralis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją