Prieš prologą lenktynių vietoje pasipylė stiprus lietus, todėl trasa tapo itin slidi. B. Vanagas juokavo: „tai buvo išgyvenimo prologas, kur „be galo slidu“ maišėsi su „labai slidu“. Esant tokiai dangai ekipažams teko būti ne tiek greitiems, kiek atsargiems.

„Nors keturis kartus jungėme atbulinę pavarą, tarp automobilių finišavome antri. Po automobilių startų, į pradžiūvusią trasą išvažiavo motobagiai, kurie ir šovė į įskaitinės lentelės viršų, panašu, kad jie ir dominuos šiame etape“, – pirmojo greičio ruožo įspūdžiais dalijasi B. Vanagas.

Įveikus aštuoniolika įžanginių kilometrų, įskaitinės lentelės viršuje rikiuojasi motobagius valdantys vengras Csaba Miklos ir portugalas Aleksandras Pinto. T1 automobilių klasėje greičiausias buvo dabartinis Europos bajų taurės lyderis portugalas Tiago Reisas. B. Vanagas nuo jo atsiliko 24 sekundėmis ir preliminariai rikiuojasi penkioliktas.

Kaip įprasta, pirmieji dešimt finišavusių ekipažų rinksis kitos dienos starto poziciją, tačiau šį kartą „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ tokios galimybės neturės. „Pradžioje norėjome būti TOP10, kad galėtume rinktis geresnę startinę poziciją. Bet tokiomis oro sąlygomis meldžiamės ir norime būti kaip galima toliau, kad rytoj važiuotume kuo labiau išvalytu keliu“, – sako „Toyota Hilux“ pilotas.

Šiose lenktynėse FIA Europos bajų taurės siekia net 49 lenktynininkai. Per tris dienas sportininkai įveiks 825 km, iš kurių 523 km bus įskaitiniai. Penktadienį dalyvių laukia „dakarinė“ diena – 313 km sportiniai kilometrai, o šeštadienį dar 192 įskaitiniai kilometrai kalnuotomis Graikijos trasomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją