Kaip ir ankstesniais metais B. Vanagas prie Dakaro starto stos su šturmanu iš Estijos Kuldaru Sikku.

Tiesioginę pristatymo transliaciją galite stebėti žemiau:

B. Vanagas teigė, kad šis Dakaras jam bus jau dešimtasis, o kitiemet į sunkiausiomis pasaulio lenktynėmis pramintą ralį vyks ir santykinai atnaujinta komanda. Vis dėlto pats automobilis, kuriuo komanda varžysis dykumų ralyje, nors yra naujos kartois modelis, didesnių pakeitimų, lyginant su praėjusio Dakaro bolidu, neturi. Kaip teigė lenktynininkas, atlikti tik minimalūs pakeitimai, kurie neturi didelės įtakos automobilio pagreitėjimui ar valdymui.

K. Sikk paklaustas, ko tikisi iš šio Dakaro, juokavo, kad pirmiausia tikisi finišuoti, mat tik finišavys įmanoma pademonstruoti ir rezultatą.

Kalbėdamas apie tikslus artėjančiam Dakarui, B. Vanagas teigė, kad namų darbai padaryti, todėl komanda iš tiesų galėtų pasiekti aukštų rezultatų, o ir pats lenktynininkas jaučiasi turintis nesuvestų sąskaitų.

„Dakaras Lietuvoje kasmet sulaukia vis didesnio susidomėjimo, džiugu, kad šiemet paaugo ir mūsų komanda, prie jos prisijungus dviems talentingiems ir jauniems lenktynininkams. Kuo daugiau lietuvių važiuoja Dakare, tuo geriau – didėja šansai garsinti mūsų šalies vardą, sportininkams iškovojus aukštų rezultatų“, – pasakojo B. Vanagas

Vlado Jurkevičiaus ir Aisvydo Paliukėno paliukėno duetas Dakare startuos pirmą kartą. Ir nors A. Paliukėnui šios lenktynės nėra naujovė, mat jose startuos jau trečią kartą, V. Jurkevičiui šis Dakaras bus debiutinis.

V. Jurkevičius taip pat teigė, kad pirmiausia tikisi pasiekti Dakaro finišą, tačiau komandos šturmanas teigė, kad šiam tikslui svarbu laikytis nustatytos tvarkos.

„Galvoju, kad bus sunkiau nei atrodo, todėl svarbiausia laikytis drausmės ir viskas bus gerai“, – sakė A. Paliukėnas.

Šioji komanda Dakare startuos taip pat su „Toyota Hilux“ automobiliu, kurį išmargino įvairiomis spalvomis. Komandos vairuotojas ir šturmanas teigė, kad toks spendimas buvo priimtas siekiant į Dakarą įnešti daugiau spalvų.

V. Jurkevičius ir A. Paliukėnas startuos tuo pačiu automobiliu, kuriuo B. Vanagas ir K. Sikkas varžėsi 2023 metų Dakare.

B. Vanagas linkėjo gero starto ir sėkmės Dakaro nuotykyje

„Man asmeniškai, kaip ne tik vairuotojui, bet ir komandos vadovui yra labai svarbu, kokie žmonės keliauja drauge. Šie jauni, intelektualūs, protingi žmonės, turintys puikų humoro jausmą, puikiai papildys mūsų komandą. V.Jurkevičius yra žmogus strėlė – jis yra vienas greičiausių Lietuvos pilotų ralio disciplinoje – dėl to aš šiek tiek nerimauju. O apie Aisvydą galima sakyti, kad jis sugrįžo namo, nes mūsų komandoje jau yra važiavęs 2021 m. Dakare“, – kalbėjo B.Vanagas.

Prie komandos prisijungę V. Jurkevičius ir A. Paliukėnas 2024 m. Dakare startuos 240-uoju numeriu, o B. Vanago ir Kuldaro Sikko automobilis pasipuoš 223-iuoju numeriu. B. Vanagas džiaugėsi, kad lenktynėse jį lydės labai patyręs ir puikiai pirmajame Dakare pasirodęs estų šturmanas K. Sikkas

Naujas komandos etapas

Vieną geriausių automobilių sporto infrastruktūrų Baltijos šalyse turinti ekipa tik šios vasaros viduryje užbaigė paskutinį transformacijos etapą ir įsikūrė erdviose 800 kvadratinių metrų patalpose, kuriose nuolat dirba 15 žmonių komanda. Sporto bazėje atliekami priežiūros, remonto ir sportinių automobilių tobulinimo darbai, čia taip pat gali būti aptarnaujama ir sunkioji serviso technika. Išvystyta infrastruktūra suteikė galimybę prie komandos prisijungti antram ekipažui.

Abi komandos Dakare lenktyniaus „Toyota GR DKR Hilux“ Ultimate klasės bolidais. V. Jurkevičiaus ekipažas startuos pernykščiu B. Vanago „Toyota GR DKR Hilux“, o B. Vanagas nauju „Toyota GR DKR Hilux“, vos prieš mėnesį pagamintu Pietų Afrikoje esančioje sportinių automobilių gamykloje. Pastarasis automobilis iš Afrikos į Europą atskraidintas prieš kelias savaites ir jau buvo išbandytas viename Vilniaus karjere.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją