11 Dakaro startų – piloto pozicijoje, esate daugiausia kartų startavęs lietuvis lenktynininkas, ar po Šv. Kalėdų galima tikėtis ir 12-ojo starto?

„Laikas bėga labai greitai, o pasiruošimas Dakarui – ilgas ir dėmesio reikalaujantis procesas. Dakaras – tarsi Olimpinės žaidynės. Įprastai Olimpiados vyksta kas ketverius metus, tiek trunka ir atletų pasiruošimo ciklas. Lyginant šiuos procesus, Dakaro „Olimpiada“ vyksta kasmet, tad savo bei komandos formą maksimaliems išbandymams turime paruošti keturiskart greičiau. Neslėpsiu, tai vargina. Nežiūrint į tai, mes su Dakaru turime „nesuvestų sąskaitų“ bei potencialo, kurį turime parodyti. Šiuo metu intensyviai ruošiamės jau dvyliktajam mano Dakarui,“ – sako labiausiai patyręs lietuvių Dakaro pilotas.

Benediktas Vanagas

Paskutinį pusmetį iš Jūsų jaučiasi „informacinis vakuumas“. Ar viskas gerai?

„Viskas gerai, bet svajonės daug kainuoja (juokiasi). Buvo nelengvi metai. Pirmą kartą per daugiau nei ketvirtį amžiaus trunkančią karjerą su komanda persikėlėme į naują biurą bei bazę. Tai buvo nemenkas logistinis iššūkis ir taip įtemptame mūsų sezone. Taip pat, komandoje turėjome nemažai pokyčių, norint sukalibruoti naujai atgimstantį organizacinį organizmą reikia įdėti daug laiko ir energijos. Turbūt visa tai ir lėmė, kad buvome susikoncentravę į savo vidų daugiau nei į išorę. Pavadinkime tai tarsi stiliumi prieš artėjančią naujienų audrą“, – apie rimtus dalykus su šypsena veide pasakojo „Toyota Gazoo Racing Baltics“ pilotas bei komandos vadovas.

Benediktas Vanagas

Kaip vertinate Laisvydo Kančiaus ir Roko Baciuškos laimėtus čempionų titulus?

„Tai vienas didžiausių Dakaro kelio įvertinimų. Tam tikra prasme tai pergalė visiems mums ir du Pasaulio čempionai – tarsi asmeninė pergalė man. Lietuvoje pavyko sukurti fenomeną, kai didžioji visuomenės dalis domisi šiuo kasmetiniu iššūkiu. Dakaras tapo reiškiniu, kuris įdomus milžiniškai auditorijai – vyrams ir moterims, jauniems ir vyresniems. Čia gaudamas naudą ateina ir verslas. Nemažai komandų bei pilotų pasinaudojo šio reiškinio vaisiais. Proporcingai žiūrint, Lietuva Dakare jau yra tapusi lydere pagal dalyvių skaičių. Dabar tapome lyderiais ir čempionų skaičiumi. Ar gali būti didesnis įvertinimas nei tai? Dabar reikia koncentruotis bei artėti visų laukiamų rezultatų link Dakaro T1+ kategorijoje, kuri artėjančiais metais keičia pavadinimą į Ultimate“, – teigė B. Vanagas.

Benediktas Vanagas

Dakare Jūsų komanda mėgsta kelti kartelę. Ar artimiausiu metu galima tikėtis netikėtų naujienų iš „Toyota Gazoo Racing Baltics“ komandos stovyklos?

„Nežinau kas gali būti netikėto, daugiau nei dešimtmetį keliaujant Dakaro keliu. Komanda įtemptai dirba visus metus. Turėsime keletą naujienų, viena iš jų turėtų pakelti komandinį lietuvių ūpą. Bet, dar teks palūkėti, daugiau naujienų bus visai netrukus“, – sakė oficialų Dakaro Legendos statusą turintis Lietuvos pilotas.

Paskutinėmis lapkričio dienomis, visų Europos dalyvių į Dakarą siunčiama technika turės būti pristatyta į beveik tris tūkstančius kilometrų nuo Lietuvos nutolusį Barselonos (Ispanija) uostą. Būtent iš jo lenktynių organizatoriai per mėnesį įsipareigoja visą lenktynių techniką laivu perkelti į Janbu (Saudo Arabija) uostą. Žymusis Dakaro ralis startuoja sausio 5 dieną, o finišas numatytas sausio 19-ąją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją