Jungiasi dar vienas lietuviškas ekipažas

Vladas Jurkevičius ir Aisvydas Paliukėnas ne naujokai klasikiniame ralyje, o į Dakaro iššūkį drauge leidžiasi pirmą kartą. 2024 m. Dakare ekipažas startuos 240-uoju numeriu.

„Man tai pirmas Dakaras, tad šį nuotykį tikriausiai prisiminsiu visą gyvenimą. Jaučiuosi ganėtinai užtikrintai, nes man iš dešinės sėdės du kartus čia jau dalyvavęs Aisvydas Paliukėnas. O mūsų užnugaryje – visa Dakaro legendos Benedikto Vanago komanda“, – komentavo V. Jurkevičius.

2024 Dakare dar daugiau lietuviškų pavardžių

„Nors reikėjo greitai reaguoti ir prisitaikyti prie organizatorių naujienų, ne mažiau svarbi žinia, kad Dakarą šturmuos didelis lietuviškų pajėgų desantas. Visų pirma, tai net du nauji moto bagių ekipažai, kuriuose startuos merginos – Aistė Perminaitė bei Emilija Gelažnikienė. Taip pat, be Vlado ir dar du Dakaro naujokai – Modestas Siliūnas su motociklu bei Antanas Kanopkinas su keturračiu. Ir tai dar ne viskas, sunkvežimiu šalia Vaido startuoja dar du naujokai – Gytis Gaspariūnas ir Albert Veliamovič. Panašu, kad turėsime dar vieną lietuvių dalyvavimo Dakare rekordą” – džiaugiasi Dakaro krikštatėviu Lietuvoje pramintas B. Vanagas.

Oficialus B. Vanago komandos pristatymas vyks lapkričio 21 d., o technika iki mėnesio pabaigos turi būti pristatyta į Barselonos uostą. 48-asis Dakaro ralis startuoja sausio 5-ą dieną, o finišas numatytas sausio 19-ą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją