Lietuviškas kartingo akademijos projektas įgauna pagreitį: startavęs kaip tarpinis laiptelis tarp pramoginių gokartų mokyklėlių ir Lietuvos kartingo čempionato jis jau pernai pirmajame sezone pranoko organizatorių lūkesčius, o šį šeštadienį pirmajame etape prie starto linijos stojo jau 22 dalyviai trijose klasėse.

Visi „Baltic Karting Academy“ studentai varžosi identiškais akademijos „Briggs & Stratton” varikliais varomais gokartais, kuriuos prižiūri tie patys mechanikai. Jauniai važiuoja netgi identiškais nustatymais. Tad šiose lenktynėse viską lemia vairuotojo meistriškumas. Jam ugdyti akademija organizuoja kartingo stovyklas.

„Antrasis mūsų akademijos startas labai geras. Turime beveik trečdaliu daugiau dalyvių, šiemet dirbame su profesionaliu treneriu Robertu Kupčiku, kuris į komandą įnešė daug disciplinos. Be to, mūsų technikai stipriai patobulėję. Iš studentų išaugo rimti mechanikai, kurie greitai reaguoja bet kokioje situacijoje, ir penkiese geba aptarnauti dvi dešimtis gokartų“, – antrojo sezono tobulėjimą įvardijo „Baltic Karting Academy“ įkūrėjas Edvardas Grabliauskas.

Pats treneris Robertas Kupčikas savaitgalį dar sėdo į gokartą sudalyvavo Lietuvos kartingo čempionato „Raket120“ klasėje, ją laimėjo. Jam iš paskos antroje pozicijoje atvažiavo kitas akademijos narys Vilius Raškevičius.

Tuo tarpu „Baltic Karting Academy“ taurės lenktynėse virė itin arši kova dėl aukščiausių pozicijų. „Briggs Mini“ klasėje dėl lyderio pozicijos kovėsi Linas Volungevičius, Khalil Sodah ir Emilis Kristijanas Uldukis. Nors kovos netrūko, Linas išsaugojo visą dieną rodytus aukščiausius rezultatus ir finišavo pirmas, už jo – Khalis, o trečiąją vietą jauniausiųjų klasėje užėmė Emilis.

Su didesniais ir galingesniais kartingais važiuojančioje „Briggs Junior“ kategorijoje dėl lyderio pozicijų visą lenktynių distanciją bamperis į bamperį kovėsi net keli sportininkai. Nugalėtoju tapo Tautvydas Vaškelis, paskutiniame posūkyje aplenkęs visą lenktynių distanciją lyderiavusį Karol Puzelevič. Trečias finišavo Emilis Grafke, apgynęs savo poziciją prieš aktyviai atakavusį praėjusio sezono lyderį Justą Kasperiūną.

Vyresni nei 16-os metų lenktynininkai varžosi „Briggs Masters“ klasėje. Ir čia nepavejama buvo Indrė Senkutė-Gedgaudienė. Besidomintiems automobilių sportu, ši mergina – puikiai pažįstama lenktynininkė. Ir nors ji ne vieną sezoną lenktyniavo žiedinėse lenktynėse, sportiniu gokartu važiavusi nebuvo. Mergina turi didelę patirtį lenktyniaujant automobiliais, tačiau gokartai turi kitokias reguliavimo ir valdymo ypatybes. Pirmosios treniruotės jai nebuvo lengvos, tačiau Edvardas stebėjosi Indrės užsispyrimu, kuris ją atvedė į pergalę. Mindaugas Vaičiūnas ir Mantas Samulionis „Briggs Masters“ klasėje turėjo tenkintis antra ir trečia vietomis.

Akademijos studentas Justas Kasperiūnas išbandė savo jėgas Lietuvos čempionato „OK Junior“ klasėje. Sezono pradžioje lenktynininkas Kajus Šikšnelis padovanojo „Baltic Karting Academy“ sportinį gokartą, kad greičiausieji galėtų kopti aukščiau.

Dėl pandemijos nukėlus kartingo sezono startą susitraukė ir jo tvarkaraštis. Kitos Lietuvos kartingo čempionato ir „Baltic Karting Academy“ varžybos vyks jau šį savaitgalį, birželio 20-tą dieną Plytinės kartodrome.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)