Gausiausia buvo „Championkart“ klasė, kurioje kovoti buvo pasirengę net 17 sportininkų. Beje, šios klasės kvalifikaciniame važiavime į 1 sekundę „tilpo“ net 13 sportininkų, o pirmą vietą nuo penktos skyrė mažiau nei 0,1 sek. Tai dar sykį įrodė, kad tokiose varžybose vyksta bekompromisinė kova dėl kiekvieno centimetro ir kiekvienos tūkstantosios sekundės dalies.

Tarp pačių jauniausių (8-14 metų) „Honda 160“ klasės sportininkų nugalėjo Kristupas Žukauskas. Tiesa, pirmą finalą laimėjo Ernestas Petrovičius, tačiau už tai, kad lenkė varžovą draudžiamoje vietoje, teisėjai sportininkui skyrė 10 sekundžių baudą. Ši nuobauda lenktynininką nustūmė į ketvirtą vietą, o bendroje etapo įskaitoje jis liko trečias.

Antrą vietą ant garbės pakylos užėmė Julius Gudelis. Kvalifikaciją ir antrą finalą laimėjęs Stanislavas Turianskis etape liko penktas, nes lenktyninis incidentas neleido jam baigti pirmo finalo. Tačiau greičiu ir atkaklumu įrodė, jog septynių etapų čempionate jis bus vienas favoritų. Beje, visi greičiausi lenktynininkai yra iš LMITKC ekipos.

„ART 120 Light“ klasėje irgi vyko labai atkakli kova. Tiesa, čia abiejuose finaluose pirmas finišavo Lukas Grėbliauskas, tačiau kovoti su antrą vietą užėmusiu Petru Degtiarenka jam nebuvo lengva.

Trečias šioje klasėje liko Arminas Tomaševičius, o kvalifikacijoje labai greitai važiavęs Evaldas Dzialtuvas dėl avarijų ir techninių problemų etape liko ketvirtas.

„ART 120 Heavy“ klasėje lygių sau varžovų neturėjo Rytis Reinys. Antrą vietą užėmęs garsus žiedinių lenktynių meistras Robertas Kupčikas po finišo teigė, jog tokios varžybos – puikus apšilimas ir gera formos palaikymo priemonė prieš bet kokius startus.

„Kai kova vyksta dėl kiekvienos pozicijos ir viską lemia tūkstantosios sekundės dalys, meistriškumas tikrai auga. Be to, šiose lenktynėse visada puiki nuotaika, gera dalyvių kompanija – su malonumu dalyvauju ir tikiuosi ateityje dalyvauti „ARTkart“ lenktynėse“, - teigė geriausiu šalies lenktynininku pripažintas R. Kupčikas.

Trečią vietą šioje klasėje užėmė Titas Bučelis.

Bene daugiausia emocijų buvo gausiausioje ir galingiausioje „Championkart“ klasėje. Pirmą finalą laimėjęs Karolis Kisielis antrame nesugebėjo išsaugoti lyderio pozicijos ir finišavo penktas. O etapo nugalėtoju tapo Marius Gabrijolavičius. Jis pirmame finale finišavo antras, o antrame - laimėjo. Antrą vietą etape užėmė Justas Pangonis, o K. Kisielis galutinėje įskaitoje liko trečias.

Antras „ARTkart“ serijos lenktynių etapas po dviejų savaičių vyks Marijampolėje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją