„Alburnus Rally Elektrėnai“ varžybose žiūrovai galės išvysti 93 ekipažus, kurie jau dabar yra pateikę paraiškas varžyboms. Dalyvių sąraše jau puikuojasi tokie ekipažai kaip Martynas Samsonas su Ervinu Snitku, Vaidotas Žala su Ivo Pūkiu, Giedrius Notkus su Daliumi Strižanu ar lenkai Robert Kocik bei Sebastian Wach.

Deja, bet po Rokiškyje įvykusios avarijos ir patirtos traumos šį etapą bus priverstas praleisti Vladas Jurkevičius, tačiau jo šturmanas Aisvydas Paliukėnas „Alburnus Rally Elektrėnai“ varžybose skaitys stenogramą su latviška licencija važiuojančiam turkui Can Alakoc. Ekipažas lenktyniaus R2 kategorijos specifikacijas atitinkančiu „Ford Fiesta“ automobiliu.

Po Rokiškyje patirtos avarijos labai greitai reabilitavosi ir Jonas Sluckus su Dainiumi Alekna, kurie taip pat pateikė paraišką dalyvauti penktame sezono etape.

Gana solidžiai atrodo ir dalyvių gretos vadinamoje N5, arba kitaip LARČ5 įskaitoje. Čia paraiškas pateikė net septyni ekipažai, kurių tarpusavio kova visuomet pasižymi itin mažais sekundžių intervalais ir didele intriga, kuri dažnai tęsiasi praktiškai iki paskutinio greičio ruožo.

Iš 93, paraiškas varžyboms pateikusių ekipažų 62 varžysis Lietuvos automobilių ralio čempionate, o likusieji startuos ralio sprinto čempionato klasėse. Iš viso „Alburnus Rally Elektrėnai“ pasirodys ekipažai iš penkių šalių – Lietuvos, Latvijos, Estijos, Lenkijos ir Turkijos.

Vadinamoje absoliučioje Lietuvos ralio čempionato įskaitoje AWD šiuo metu lyderiauja ir link pirmojo čempiono titulo artėja Martyno Samsono ir Ervino Snitko duetas. Antroje vietoje vis dar rikiuojasi Vladas Jurkevičius su Aisvydu Paliukėnu, tačiau jie šią poziciją veikiausiai jau padovanos Giedriaus Notkaus ir Daliaus Strižano duetui. Ketvirti kol kas – latviai Emils Blūms ir Didzis Eglitis.

2WD įskaitoje šiuo metu lyderiauja Sauliaus Trapuilos ir Mindaugo Meilūno ekipažas. Jie turi 100 taškų. 30 taškų mažiau yra surinkę Emilis Kucka ir Tomas Zamara. Nuo jų vos penkiais taškais atsilieka Marius Žiukelis su Steponu Kriaučiūnu.

Lietuvos automobilių ralio sprinto absoliučioje įskaitoje šiuo metu pirmauja Darius Sukackas su Daumantu Vasiliausku, kurių sąskaitoje – 84 taškai. Mindaugas Grikienis su Donatu Gaideliu žengia antri ir atsilieka vos trimis taškais. Trečioje vietoje kol kas rikiuojasi Beno Šimkaus ir Vaido Pauliko tandemas, kuriems iki antrosios vietos trūksta aštuonių taškų.

Šiais metais „Alburnus Rally Elektrėnai“ dalyvių lauks devyni greičio ruožai, kuriais Lietuvos automobilių ralio čempionato ekipažai turės įveikti kiek daugiau nei 115 kilometrų. Ralio sprinto čempionate sportininkų lauks per pus trumpesnė distancija. Jie į lenktynes prisijungs nuo antrosios pusės ir nuvažiuos beveik 58 km atstumą. Dar viena svarbi detalė – ralio formatas iš dviejų dienų keičiasi į vienos. Visi greičio ruožai vyks šeštadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją