Šiais metais naujausio modelio „Porsche 911 GT3 Cup“ automobiliu lenktyniaus trys lietuviai – broliai Nemunas ir Nerijus Dagiliai bei Robertas Kupčikas. Šios sudėties komanda jau yra bandžiusi laimėti šį garbingą titulą.

Pristatome komandą:

Nerijus Dagilis. Šiais metais Nerijus dalyvauja „Porsche Carrera Cup“ čempionate Didžiojoje Britanijoje. Su Nerijaus automobiliu komanda ir lenktyniaus „ENEOS 1000 km“ lenktynėse.

2009 – 2012 metais Nerijus lenktyniavo „Porsche Sports Cup“ lenktynėse Vokietijoje.

Lenktyniaus Palangoje jau berods septintą kartą. Iki šiol šias lenktynes jis yra laimėjęs tik vieną kartą – 2013 metais. Tais pačiais metais jis iškovojo ir pirmąją vietą viename iš „Porsche Sports Cup“ lenktynių etapų Šveicarijoje.

Nerijus keletą kartų lenktyniavo ir 24 val. lenktynėse Dubajuje. Geriausias pasiekimas – 4 vieta bendroje įskaitoje ir 3 vieta klasėje.

Nemunas Dagilis. Aktyviai lenktynėse dalyvauja nuo 2002 metų. Šių metų „ENEOS 1000 km“ lenktynės jam bus tryliktos, tačiau dėl kitiems nelaimingo skaičiaus Nemunas visai neišgyvena.
Nemunas du kartus yra laimėjęs 1000 km lenktynes Palangoje – 2005 ir 2013 metais. Dar tris kartus (2006, 2008 ir 2010 m.) liko antras.

Nemunas yra Estijos, Lietuvos žiedinių lenktynių čempionas, Latvijos vicečempionas, daugybės ilgų distancijų lenktynių Pabaltijyje nugalėtojas, išbandęs savo jėgas ir 24 val. lenktynėse, „Porsche Carrera Cup“ Vokietijos čempionate, yra dalyvavęs keliuose „Porsche Supercup“ lenktynių etapuose.

Robertas Kupčikas. Pastaruosius keletą metų Robertas laikomas vienu pajėgiausių mūsų šalies žiedinių lenktynių sportininku. Jis aktyviai dalyvauja lenktynėse pusę savo gyvenimo – 16 metų.
Tai daugkartinis įvairių tarptautinių lenktynių serijų čempionas ir prizininkas, du kartus išrinktas geriausiu Lietuvos lenktynininku.

„ENEOS 1000 km“ lenktynėse Robertas dalyvauja berods jau dešimtą kartą. Jis yra tapęs „Toyota Yaris Cup“ nugalėtoju bei du kartus laimėjo „Volkswagen Castrol Cup“ čempionatus.

„Oktanas Racing“ komanda 1000 km lenktynėse dalyvauja nuo 2004 metų ir du kartus jau yra laimėjusi šias lenktynes. Žiūrovams ypač įsiminė 2012 metų pergalė, tada lenktynėse triumfavo su šios komandos vėliava važiavę trys Pietų Afrikos atstovai. Tai buvo pirmas ir, kol kas, vienintelis kartas, kai lenktynėse dalyvavo sportininkai iš šios egzotiškos šalies.

Komandai nuo 2005 metų vadovauja Ramūnas Kliaudaitis. Daugelis komandos vadovų yra praeityje buvę lenktynininkai, ir nors Ramūnas nėra lenktyniavęs, tačiau jau daugelį metų jis yra šalia lenktynių.

Jis sako, kad svarbiausia komandoje padaryti taip, kad visos grandys veiktų kaip šveicariškas laikrodis. „Geras pasiruošimas lenktynėms yra 40 procentų rezultato. Visa kita – teisingi ir dažnai žaibiškai priimami sprendimai lenktynių eigoje“, – sako R. Kliaudaitis.

„Tokioms lenktynėms reikia ruoštis visą sezoną, o kelios savaitės treniruočių nieko neduos, sportininkai turi būti geros formos viso sezono metu. Tik tada galima siekti pergalės tokio rango lenktynėse“, – sako R. Kliaudaitis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)