Dainius Leonavičius, 47 metai, TV laida „Ne vienas kelyje“, rinkimų komisijoje – 10 metų.

„Manau ne tik man, bet ir visiems komisijos nariams įsiminė viena bandymų stovykla Druskininkuose, kuomet vos tik atvykus į kurortą oras lyg per sekundę pasikeitė, smarkiai prisnigo, staiga atšalo.
Todėl mūsų numatytoje bandymų trasoje įsiterpusi plataus ir lygaus žvyrkelio atkarpa tapo tikra čiuožykla. Ne veltui šį kelią netrukus praminėme „Ledynmečiu“.

Ledynmetis įstrigęs į atmintį iki šiol, nes jame bandomi automobiliai beveik nevažiavo tiesiai, o visą laiką slysdavo tai vienu, tai kitu šonu. Antro tokio kelio per visą bandymų istoriją nebuvo.

Bandyti mašinas „Ledynmetyje“ buvo gana ekstremalu, tačiau, kita vertus, labai greitai galėdavai įsitikinti, kaip valdomas automobilis ir kaip veikia jo ESP bei visi kiti elektroniniai vairuotojo pagalbininkai ir stabilumo sistemos.

Dainius Leonavičius
Kitas įsiminęs įvykis – egzotiškojo „Lada Marš“ bandymas. Kadangi šis automobilis („Niva“ su milžiniškais ratais) galėjo plaukti, mes nieko nelaukę ir pūkštelėjome į didelį tvenkinį. Nusižiūrėjome tinkamą vietą išvažiavimui kitame krante ir plaukiame link jo. Tačiau neįvertinome vieno dalyko – kad vandenyje plaukiančio automobilio beveik negali vairuoti. Pakilęs stiprus vėjas pradėjo mus nešti visai ne į tą krantą, kuriame planavome išlipti. Bandome plaukti prieš vėją – beviltiška.

Žodžiu, supratome, kad plauksime ten, kur mus nuneš vėjas. Apsidairius aplinkui apėmė lengva panika – mat tvenkinio krantas, į kurį mus nešė vėjas, buvo status ir smėlėtas. Buvo neramu, ar sugebėsime į jį įvažiuoti. Kitokių variantų nebuvo, nes prieš vėją negalėjome paplaukti.

Taigi, nudreifavome iki mums neparankaus stataus kranto. Pirmas badymas į jį įvažiuoti – nesėkmė, antras – vėl tas pats. Ir trečias nepavyko. Jau maniau, kad teks kviestis kažkokią pagalbą. Bet kokią pagalbą ir iš kur?...

Tačiau ketvirtuoju bandymu pavyko įvažiuoti į statų krantą ir laimingai tęsti bandymą toliau. Bet po to karto supratau, kad transporto priemonių geriau nekergti tarpusavyje: tegu laivai plaukioja vandeniu, o mašinos važinėja žeme.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)