Verslininkas sako, kad rytais važiuojant į darbą ir vakarais grįžtant namo galima sutaupyti nemažai laiko, kadangi elektromobiliams leidžiama važiuoti A juosta. Ekologiškas, komfortiškas, patogus ir greitai įsibėgėjantis „BMW i3“ jo savininkui teikia didelį pasitenkinimo jausmą.

Miesto automobiliu vadinamas „BMW i3“ modelis yra pirmasis BMW elektromobilis, vienu įkrovimu galintis nuvažiuoti 130-160 km atstumą. Automobilį į priekį traukia 125 kW ir 250 Nm generuojantis elektros motoras. Dėl panaudotos naujo tipo anglies pluošto medžiagos „BMW i3“ sveria tik 1195 kg. Automobilis yra itin vikrus pagreitėjimo metu. Iki 60 km/val. greičio jis gali įsibėgėti greičiau nei sportiškasis „BMW M3“ modelis – per 3,7 sek., o iki 100 km/val. – per 7,2 sek., panašiai kaip dinamiškasis „Mini Cooper S“.

Beje, „BMW i3“ modelio pirkėjai gali pasirinkti versiją su papildomu 0,65 litro, 34 AG benzininiu varikliu. Jis nesuka ratų, bet veikia kaip elektros generatorius, įkraunantis elektros variklį. Pildant šio variklio 9 litrų talpos benzino baką galima nuvažiuoti didesnius atstumus.

BMW i3 Lietuvoje oficialiai dar nėra parduodamas, o Vokietijos rinkoje jis kainuoja nuo 34 950 eurų (120,6 tūkst. Lt).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)