„Labai smagu, kad komanda pagaliau vėl dalyvaus didžiausiose lenktynėse Baltijos šalyse, – sakė „Juta Racing“ komandos atstovas I. Gelžinis. – Patys iš lenktynių niekur nebuvome dingę, tiesiog dalyvavome su kitomis komandomis. Pernai su „Liqui Moly Racing Team Lithuania“ laimėjome šias lenktynes, todėl šiemet ketiname šį rezultatą pakartoti. Žinoma, pernai dalyvavome su „BMW 3“ automobiliu, o dabar važiuosime savo naujausiu „Porsche“ modeliu „911 GT3 Cup“, kuris yra gerokai naujesnis ir pažangesnis, nei tas su kuriuo dalyvavome anksčiau“.

Tūkstančio kilometrų lenktynėse „Juta Racing“ komanda šiemet dalyvaus su tuo pačiu bolidu, kuriuo I. Gelžinis važiuoja prestižinėse „Porsche Carrera Cup GB“ lenktynėse. Pirmą kartą šiose varžybose dalyvaujantis lietuvis po keturių etapų savo „ProAm1“ klasėje užima pirmąją vietą. Pratęsti sėkmingą sezoną jis ketina ir Palangoje.

„Komandos tikslai – paprasti, visų pirma – saugiai pasiekti finišą ir kuo mažiau apgadinti automobilį, tuo pačiu kovojant su stipriausiais priešininkais, kurių būrys šiemet ypač gausus“, – apie komandos tikslus kalbėjo I. Gelžinis. – Tai yra ištvermės lenktynės, todėl tikrai nesistengsime demonstruoti didelio greičio jau pačioje pradžioje. Stengsimės išlaikyti aukštą tempą ir geras pozicijas visų lenktynių metu ir spurtuoti pabaigoje“.

Vis dėlto, „Juta Racing“ komanda nebus vienintelė važiuosianti galinguoju „Porsche 911 GT3 Cup“ automobiliu. Be brolių Gelžinių šiais bolidas taip pat važiuos ir olandus brolius Bleekemolenus į savo komandą pasikvietęs Benediktas Vanagas, o taip pat I. Gelžinio komandos draugas „Porsche Carrera Cup GB“ lenktynėse, Nerijus Dagilis su broliu Nemunu ir Robertu Kupčiku.

„Tai iš tiesų yra išskirtinis ir labai greitas automobilis, – apie naująjį savo „Porsche“ bolidą pasakojo I. Gelžinis. – Po jo varikliu slepiasi 460 arklio galių variklis, o sekvencinė greičių dėžė valdoma svirtelėmis prie vairo. Jo aerodinaminės savybės taip pat sukuria daugiau prispaudžiamosios jėgos nei kada nors turėjo mūsų anksčiau naudotas „Porsche 911 Cup automobilis“.

Didysis 1000 km lenktynių startas bus duotas jau šį šeštadienį, 12 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją