O paskui rinkitės, kas jums arčiau širdies: pūkinė striukė ar paltas su dviem eilėm sagų, jaukus pončas su gobtuvu ar kašmyro paltas.

Tiesa, modeliuotojai šį sezoną šiek tiek atitolo nuo sportinio ir netgi romantiško stiliaus. Sugrįžta klasika. Viena iš pagrindinių kailinių ir odinių drabužių tendencijų – neapdirbtos medžiagos ir natūralumo siekis.

Jei norite būti madingos, šį sezoną neišsiversite be ilgos striukės – parkos su šiltu kailiniu pamušalu su gobtuvu, apsiūtu kailiu, su didelėmis kišenėmis ir dvigubu užsegimu. Didelės kišenės striukėms suteikia papildomo tūrio (Byblos, Stella McCartney). Apsirengus tokia striuke bus šilta ir jauku bet kokiu oru. Demokratiška mada leidžia nešioti parkas su mini sijonais.

Proletariški motyvai (Nina Donis) – viena iš pagrindinių 2002/2003 metų rudens – žiemos sezono tendencijų. Klasikiniai paltai su dviem sagų eilėmis – pats madingiausias klasikos ir elegancijos derinys. Taip pat populiarūs ir paltai-milinės su dviem eilėm sagų, kiteliai ir stilizuotos jūreiviškos striukės, kurias galima dėvėti su mini sijonais ir moteriškais bateliais.

Kita madinga tendencija – lakuota oda. Šį sezoną dizaineriai siūlo įsigyti kokį nors daiktą (striukę ar paltą) iš tokios odos. Tai ne tik puošni, bet ir labai praktiška medžiaga. Ant glotnaus blizgaus lakuotos odos paviršiaus nelieka lietaus lašų žymių. Odos blizgesys šį sezoną labai populiarus tarp viršutinių drabužių.

Ne mažiau populiari ir versta oda. Kaip ir batuose, čia pastebima tokia pat tendencija – tai natūralios spalvos ir apdirbimo paprastumas. Beje, madinga ruda spalva, kurią dizaineriai paskelbė naująja juoda. Tai reiškia, kad ruda laikoma tokia pat universalia. Be to, ją galima derinti su ta pačia juoda ir visais smėlio spalvos atspalviais.

Kitas madingas variantas – balta spalva. Nors ši spalva viršutiniams drabužiams iš praktinių sumetimų ne labai tinkama, kaip, tarkime, ruda, tačiau apsirengusi baltu paltu, striuke ar kailiniais jūs atrodysite labai elegantiškai ir ypatingai moteriškai. Pavyzdžiui, ilgas baltas paltas iš audinio su kirptu kailiu su kašmyru atrodo labai rafinuotai. Tobulybės viršūne šį sezoną laikomas gebėjimas viename ansamblyje suderinti kelis baltos spalvos atspalvius.

O štai odinės striukės šį sezoną turi atrodyti maksimaliai natūraliai, šiek tiek nerūpestingai ir netgi grubokai. Madinga nutrintos ir nunešiotos odos įspūdis. Pavyzdžiui Givenchy ir Fendi striukės pagamintos iš neapdirbtos odos arba odos atraižų su nelygiu “namudinėmis” žemės, smėlio ir akmens spalvomis išdažytu paviršiumi. Atrodo, kad šie drabužiai pasiūti akmenine adata prie laužo šviesos.

Kaip ir visuomet, madingi raugintos odos daiktai: žieminiai “kailinukai”, striukės. Populiariausios natūralios ir nelabai ryškios spalvos: juoda, tamsiai pilka, ruda. Ir bendrai, oda ant podiumo pasirodo visais įmanomais ir netgi neįmanomais atrodančiais variantais – glotni ir šiurkšti, ištempta ir plisuota, juoda ir spalvota. Viršutiniai odiniai drabužiai – puiki investicija (Trussardi, Lanvin).

Šį sezoną pristatomi paltai ypatingai įvairūs: tai ir moteriški su išryškintu juosmeniu, ir į apačią siaurėjantys modeliai, ir tiesaus kirpimo paltai, kurie po ilgo laikotarpio užmaršties priimami kaip naujiena, o lemtingas kelnių puolimas lėmė tai, kad šio sezono paltai tapo žymiai trumpesni. Kad ir ką šį sezoną besiūlytų modeliuotojai, pirmąsias vietas užima prabangus paltas iš storos vilnos. Jis gali būti griežtas kaip Chanel ir Jil Sander modeliai; pasiūtas iš įvairiaspalvių skiaučių kaip Moschino ir Balenciaga kūriniai. Svarbiausia – negailėti apimties.

Madingi taip pat ir įvairiausi puspalčiai (šio sezono hitu tapo puspaltis, primenantis jūreivišką striukę), pončai, trumputės striukelės. Taip pat madingi ir viršutiniai drabužiai, pasiūti iš džinsinio audinio. Pavyzdžiui, džinsinis madingo iki kelių ilgio paltas su kailine apykakle (YSL, Chanel), kuris deramai užėmė savo vietą visose šio sezono kolekcijose.

Vienomis iš madingų detalių, kurias su malonumu naudoja daugelis dizainerių, tapo reglano rankovės, papetės-pelerinos ir įvairiausi diržai. Beje, juoda aksominė juosta vietoje diržo – pats madingiausias šio sezono palto papildymas (YSL). Ir dar – viskas – pradedant odinėmis striukėmis ir baigiant paltais – padengta prabangiu aukso blizgesiu. Tačiau ne siekiant demonstruoti turtingumą, o norint iš tikrųjų spindėti (Ruffo, Marni, Carolina Herrera).

Šį sezoną drabužiams netrūksta nieko, kas galėtų sušildyti, apsaugoti ir padėti pačiose ekstremaliausiose situacijose. Tačiau visi šie drabužiai sukurti ne tik tam, kad bjauriu šaltu oru šildytų, tačiau ir pasitarnauja kaip stilingas priedas prie paties rafinuočiausio vakarinio tualeto. Pavyzdžiui, Gucci viršutinių drabužių kolekcija spindi gotiška dvasia, o Calvin Klein ir Prada apsiribojo paaukštinta juosmens linija. Givenchy žengė toliau – perjuosė drabužius odiniais diržais, panašiais į kankinimo priemones. Visose kolekcijose vyrauja jei ne juoda, tai labai tamsi spalva.

Kaip matote, šio rudens-žiemos sezono madose, kurios tapo santūresnės, elegantiškesnės ir žymiai pajaunėjo, vyrauja iš karto kelios tendencijos, suteikiančios plačias erdves fantazijai, eksperimentams ir maloniems prisiminimams.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją