Kai kurios įsitikinusios, jog net drabužius vaikinai renkasi pagal kvapą: pauosto vienus marškinius, kitus - mažiausiai valkiotus užsimeta ant pečių ir pasišvilpaudami drožia į gatvę. Nustebsi sužinojusi, kad nerūpestingu elgesiu dangstosi jautrios asmenybės, keliančios daug priekaištų savo kūnui.

Dydžio problemos

“Susipažindamas su mylimosios kolegomis mintimis lyginu juos ir save tris kartus: plaukai, ūgis ir raumenys. Jeigu vaikiną išvaizda lenkiu 50 procentų, jaučiuosi puikiai — kompanijoje daug juokauju. Jeigu jis mane lenkia dviem ar trimis punktais, pavydžiu ir stengiuosi kalbėdamas jam įgelti. Bet paprastai už mane atrodo geriau tik sportininkai”, — Žilva.

“Mano ūgis — 175 centimetrai, nesu aukštas, bet ir ne hobitas. Šiuo metu susitikinėju su mergina, kurios ūgis — 176 cm. Nors man ji atrodo aukštesnė, greta jos ūgio persvarą išlyginęs jaučiuosi... Kavinėje, kai susėdame paplepėti. Eidamas su sėbrais stengiuosi pėdinti greta žemesniųjų, nes aukštaūgiai man varo trumpulio kompleksą”, — Benas.

“Esu teisingos seksualinės pakraipos, bet sporto klubo duše kartais užmetu akį, ar bičiulių įnagiai didesni už manąjį. Vargu... Linksmiausia, kad dauguma vaikšto apsibintavę juosmenį rankšluosčiais kaip mumijos, slapsto savo organus ir tik įšokę į džinsus tauzija apie savo seksualines galias bei jo dydį”, — Romas.

“Mano pusbrolis kultūrizmą propaguoja daugelį metų, bet kalnas raumenų neišsprendžia nepasitikėjimo savimi problemos. Jam vaidenasi, kad jo galva neproporcingai didelė, todėl jis gėdijasi dėvėti prigludusius marškinėlius. Apsinuoginusį pirtyje jį matau itin retai, nes pusbroliui atrodo, kad giminės tyrinės jo kūno proporcijas.

“Nesu tobulas”, — nuolat kartoja savo žmonai. Stebiuosi, kaip jai nuo jo zyzimo galvos neskauda. Kartą neiškentęs pasiūliau jam mesti kultūrizmą ir tapti komedijų aktoriumi. “Juk vis tiek labai juokingai atrodai”, — pridūriau. Jis labai įsižeidė. Nesikalbėjome gal pusmetį”, — Makintošas.

“Mano mergina nutarė kultivuoti profesionalų sportą. Dėl jos bicepsų nejaukiai jaučiuosi, nes tokių neturiu. Ji pralenkė net Madonną! Figūra tapo toookių dailių formų, kad man lieka tik slėptis po chalatu”, — Vaidotas.

Nepatogumai dėl sekso

“Mano tėtis — pietietis. Iš jo paveldėjau dervos spalvos plaukus ir apžėlusį kūną. Ne viena mergina, pamačiusi mane nuogą, išverčia akis. Turbūt mano, kad apsirengiau meškos kostiumą. Mėgautis seksu mano išvaizda lyg ir netrukdytų, jei nei aistringi damų įsikirtimai į nugarą.

Dažniausiai jos mūvi bent po keletą žiedų ir jais nė pačios nejausdamos pradeda ravėti mano nugaros plaukelius. Nežinau, kas skausmingiau: savanoriškai depiliuoti kūną ar leisti, kad jį kasnakt pešiotų mergina”, — Dmitrijus.

“Nervina oda išdavikė. Ji labai balta ir jautri, ant jos pastebimas menkiausias įbrėžimas. Jei praėjusią naktį siaučiau su viena mergina, šiąnakt negaliu linksmintis su kita, nes ji matys — kažkas mane išgražino nagučiais”, — Kazanova.

“Dievinu auskarus įvairiose kūno vietose. Ne, neturiu įsivėręs rutuliuko į savo draugelį, bet turiu jį viename spenelyje ir ant sprando, o daugiausia auskarų puošia veidą ir liežuvį. Mano buvusiai merginai auskarai atrodė labai seksualūs, bet keletas merginų dėl jų pabėgo.

Vienai atrodė, kad jie trukdo mylėtis, kita, pagauta aistros, auskaro vos nenuplėšė. Dabar mylėdamasis turiu saugoti savo auskarus, todėl negaliu atsipalaiduoti”, — Edvinas.

Riebalų klodai

“Seniai nebesvajoju apie pilvą lyg skalbimo lentą. Turiu nedidelį pilvuką ir nepajėgiu jo atsikratyti. Bjauriausia, kad tokias smulkmenas merginos pastebi iškart. Todėl kai su pupyte atmosfera įkaista iki audrinančios temperatūros, šlumšteliu greta jos į lovą ant nugaros. Gulint aukštielninkam pilvas mažiau pastebimas, lengviau nusimauti džinsus ir visai nesunku nusivilkti marškinius”, — prisipažįsta Filas.

“Apie celiulitą skaičiau moteriškuose žurnaluose. Mačiau paparacų nuotraukoje, kad jį turi vienas Lietuvos dainininkas. Niekada nemaniau, kad ant mano torso atsiras kažkokių duobučių, o mano draugė į jas rodydama suspigs: “Celiulitas!” Jausmas nekoks. Jaučiuosi kaip pagyvenusi moteriškė. Reikia skubiai imtis atsilenkimų ir nebevalgyti cepelinų”, — Audrius.

“Kartą jaunesnė sesuo pareiškė, kad priaugau svorio. Bandžiau jos paistalus ignoruoti, bet ji pasiūlė man pasimatuoti jos liemenėlę! Neapsakomas įžūlumas. Žinau, kad esu apkūnus, dėviu XL dydžio drabužius, bet niekada nekompleksavau dėl svorio.

Pastaba apie moteriškus apatinius įžeidė, bet teko pripažinti: mano speneliai pernelyg atsikišę. Dabar reikės kažką daryti, nes mintis apie svorį užvaldė smegeninę. Negaliu net ant baseino krašto pasėdėti, nervinuosi, kad neprimenu atletiško vyro”, — Dovydas.

“Per televizorių rodė serialą moterims. Mama su seserimi pradėjo klykti, mat parodė kažkokio senuko pasmukusį užpakalį. Kaip ir serialo herojus, neturiu dailaus užpakalio, o nuo sėdėjimo prie kompiuterio jis apskritai praras formą. Keletą kartų paplūdimyje pajutau save grabaliojantis — tarsi norėčiau įsitikinti, ar kūnas nesuglebo prieš laiką”, — Lukas.

“Vos tik suvalgau riebesnio maisto, nugarą nusėja spuogai. Nesiraukykite, man pačiam nesmagu. Keletą kartų dėl spuogų negalėjau eiti pas masažistę, dukart atbulas vaikščiojau baseine, kad merginos nepamatytų nugaros. Dabar lakstau pas odos gydytoją, gal padės”, — Rimvydas.

“Ką nors reikia daryti šlaunims. Jos labai išplatėjo, o blauzdos liko plonos. Šitokia kūno disproporcija man, būsimam architektui, labai nepatinka. Bet kol kas nesiimu jokių priemonių riebalams naikinti, nes vis dar telpu į senus džinsus”, — Marius.

Kitos smulkmenos

“Merginos gėrisi treniruotais vaikinų kūnais, kai raumenys juda tarsi kamuoliukai po oda. Deja, esu liesas, raumenų užsiauginti nepavyksta. Kai reikia nusirengti prieš merginą, visaip išsisukinėju, kad tik likčiau su marškinėliais. Neseniai viena draugė pasakė žinanti, kodėl niekada nemiegu nuogas. Susinervinau, o ji mane ramino: “Tu man patinki”. Tačiau vis tiek suku galvą, kaip staigiai priaugti svorio”, — Džeris.

“Lovoje merginai mielai demonstruoju raumenis, nuosekliai tobulinamus sporto salėje. Ypač mėgstu pabrėžti rankų ir nugaros tvirtumą. Deja, ne visos draugės po sekso šypsosi, mat gebu jas apsvaiginti... prakaito kvapu. Taigi tai, kas filmuose atrodo itin seksualiai (per raumeningą vyro kūną žlaugiantis prakaitas), gyvenime gali atstumti. Neseniai tai supratau”, — Paulius.

“Ar žinote, kaip atrodo raidė O? Vadinasi, puikiai įsivaizduojate mano blauzdų formą. Jums pasisekė, kad turiu humoro jausmą ir paatvirausiu apie savo kreivas kojas. Tokių negaliu rodyti net nudistų pliaže. Užtenka gatvėje pasirodyti su šortais, ir praeiviai jau nulydi mane akimis.

Vaikai pirštais rodo, mamos bara juos dėl nemandagumo. Laimė, gyvenu lietingoje Lietuvoje, šortų reikia dukart per vasarą — Brazilijoje būčiau pasmerktas nacionalinei gėdai”, — Aidas.

“Dar mokykloje kūno kultūros mokytoja leptelėjo, kad primenu kablelį. Fiziniai duomenys, kad ir kokie jie būtų, man netrukdo gyventi, kol kas nors juos pradeda kritikuoti. Taigi kartą per metus būtinai kokia teta sugadina nuotaiką: “Išsitiesk, nuleisk pečius, būk vyriškas”. Geriau vaikščiosiu su ausinėmis”, — Gytis.

“Paauglystėje tėvo draugai prie butelio vyno padarė man ant peties kvailą tatuiruotę: išbadė undinėlę, o po ja suraitė dar kvailesnį rusišką užrašą. Tada visiems buvo juokinga, bet po penkiolikos metų — man gėda, nes merginos mano, kad sėdėjau kalėjime”, — Svajūnas.

“Nepatinka siauri pečiai — nevyriška. Nežinau, ar kas nors, be manęs, šį trūkumą pastebi, bet sau dėl jų turiu priekaištų. Nesugebu pozityviai mąstyti, save visada lyginu su geriau atrodančiais draugais ir pykstu”, - Mantas.