Renginyje buvo pristatyti kaklo ir krūtinės papuošalai - spalvingai glazūruoti šamotiniai reljefai, inkrustuoti perlų, aukso ir sidabro spurgais, aprėminti tauriaisiais metalais.

Papuošalus demonstravo profesionalios stilistės ir TV žvaigždės: Violeta Baublienė, Algimanta Žukauskienė, Modelių agentūros “Metropolitan” vadovė Violeta Repčenkaitė, kitos manekenės. Renginį filmavo Ispanijos TV.

Ispanijos juvelyrų asociacijos narė J. Karčiauskaitė–Lago teigia, kad “užsienio juvelyrikos žinovai kritikuoja fabrikinę, lazerinę papuošalų industriją, todėl originalūs autoriniai juvelyrikos darbai Europoje yra dabar ypač vertinami”.

Paklaustas, kam skirti šie papuošalai, beveik 30 metų įvairiais meno žanrais dirbantis dailininkas ir žurnalistas V. Žukas atsakė: “Lietuvaitės jau atsisako savo tradicinio drovumo, kartais slėpusio nevisavertiškumo kompleksus. Tačiau ir santūresnė ponia, užsisegusi mūsų papuošalą, bus labiau įsipareigojusi - išsyk atkreips vyrų dėmesį, gal ir moterų kiek pavydų žvilgsnį…”.

Į klausimą, kokie šitokios dviejų menininkų kūrybos privalumai ir kokie trūkumai, J. Karčiauskaitė-Lago atsakė: “Privalumas – visada ko nors išmoksti! O trūkumas – reikia prisiderinti (o gal tai visai ne trūkumas?..). Vaidoto glazūros dominuojančios, labai ryškios, tad tauriųjų metalų funkcija šiuo atveju yra tik dar labiau paryškinti šamotą”.

V. Žukas pridūrė: “Čia panašu į Jam session, kai džiazo scenoje susitinka mokantys savo amatą, bet iki tol kartu negroję muzikantai. Arba, pvz., baleto ar ledo šokėjai – gali šokti vienas, bet šokant pora rasis nelauktos, netikėtos intrigos, susipina dvi asmenybės, patirtys, du įkvėpimai, intelektai ir gaunasi visai naujas produktas. Mano misija buvo – nulipdyti ir, kelis kartus nuglazūravus, parengti ruošinį, “mėsą”. O Jurga turėjo jam įkvėpti galutinės gyvybės, be to, suteikti jam užtikrintą funcionalumą”.

Iškart po papuošalų kolekcijos pristatymo įvyko “Lietuvos operos ir baleto teatro paramos fondo” surengtas įvairių kontinentų vynų pristatymas ir degustavimas.

Renginio metu veikė kelios parodos – Lauros Potet “Vitražinės skulptūros ir piešiniai” bei Kristinos Danilevičienės koliažai “Žolės lapai”.

Kolekcija “Mano mielas laukinis…”, pirmą kartą parodyta sostinės “Vašingtono galerijoje”, po to bus pristatyta Klaipėdos galerijoje “Pėda”, vėliau Ispanijoje, Švedijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją