Mintis sukurti šviestuvus Dovui kilo fotografuojant Indros mezginius.

„Jau seniai, kai tik pradėjome draugauti, kilo įvairiausių minčių sukurti bendrų projektų. Kadangi Dovas fotografuodavo mano kūrinius, o fotografijos mene apšvietimas yra labai svarbus, taip ir kilo mintis kurti būtent šviestuvus“, - pasakojo I. Dovydėnaitė.

Iš plastiko šiaudelių kruopščiai išpinti šviestuvai sukėlė įtarimų – negi Dovas susigundė virbalais?

„Oi ne! – juokėsi Indra. – Nertas detales dariau aš, tačiau kitą kartą tai daryti reikės pačiam. Supinti plastiko šiaudelius – ne juokas, o fiziškai sunkus darbas. Be to, Dovas jau yra mėginęs megzti... Tiesa, jam labiau patinka siuvinėti (kvatoja). Kartą reikėjo šį bei tą išsiuvinėti – aš pradėjau, o pabaigė Dovas. Keistai turbūt skamba pasakymas, kad vyras siuvinėja“.

Anot dizainerės, šviestuvų ir nertų suknelių kūrybinis procesas truko beveik dvejus metus. Ir nieko nuostabaus, nes "viskas megzta rankomis, „išieškotas“ kiekvienas aksesuaras, o tai užtrunka... Kiek laiko mezgiau vieną suknelę? Beveik mėnesį“.

Šį sezoną mezginių netrūko pasaulio dizainerių kolekcijose, tačiau Indra patikino, jog mados tendencijoms ji nepasiduoda, kaip ir neturi konkretaus įkvėpėjo dizainerio: „Savaime suprantama, kad mados pasaulis man nėra svetimas, tačiau stengiuosi į jį pernelyg neįsipainioti. Minčių semiuosi iš gamtos motyvų, o jie - neišsenkantys...“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją