„Mes reikalaujame, kad LBS laikytųsi tarptautinės praktikos ir pateiktų pasiūlymą už sąžiningą kainą supirkti mūsų turimas akcijas“, – teigia smulkiųjų akcininkų atstovas Darius Sičiūnas.

Pasak jo, LBS sprendimas dėl akcijų išėmimo iš biržos apyvartos, nepateikus pasiūlymo smulkiesiems akcininkams parduoti turimas akcijas, akivaizdžiai pažeidžia daugiau nei tūkstančio smulkiųjų akcininkų turtinius interesus.

Šių metų birželio 10 d. VVPB patenkino LBS kontroliuojančio akcininko inicijuotą prašymą delistinguoti akcijas iš biržos einamojo prekybos sąrašo.

Pasak smulkiųjų akcininkų, DFDS/AS priėmus sprendimą delistinguoti akcijas ir taip apriboti jų viešąją apyvartą, akcijų kaina nukrito trečdaliu, o LBS smulkiesiems akcininkams nebuvo sudaryta galimybė parduoti turimas akcijas už jų tikrąją vertę atitinkančią kainą.

LBS nepareiškus ketinimų nutraukti vykdomus smulkiųjų akcininkų turtinių teisių pažeidimus, š.m. lapkričio 24 d. pastarieji kreipėsi į teismą, sakoma pranešime spaudai.

2001 metais įkurtos akcinės bendrovės „Lisco Baltic Service“ veikla – keleivių ir krovinių vežimas keltais bei jūrų laivais tarptautiniais maršrutais. Didžiausias įmonės akcininkas yra Danijos kompanija DFDS/AS.

LBS 2005 m. trijų ketvirčių grynasis pelnas siekia 20,9 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją