Pasak "Verslo žinių", per 1-2 savaites bus pradėti skrydžiai į Oslą ir Bilundą (Danija). Kol kas "Amber Air" skraidina tik į Hamburgą.

Kauno oro uosto vadovas Kęstutis Cucėnas teigia, kad "Aviakompanijos Lietuva" vietą greitai turėtų užimti kiti rinkos dalyviai.

"Kol kas pasiūlymų iš kitų bendrovių nesulaukėme, tačiau per vieną dieną to ir negalėjome tikėtis", - "Kauno dienai" teigė K.Cucėnas.

Veiklą nutraukusiai "Aviakompanijai Lietuva" jau panaikintas oro vežėjo pažymėjimas, o veiklos licencija sustabdyta. Įmonės vadovybė ruošiasi inicijuoti jos bankrotą.

Ddėl įsiskolinimų tarptautinė oro navigacijos priežiūros paslaugų kompanija "Eurocontrol" Kauno oro bendrovei nutraukė paslaugų teikimą, o draudimo įmonės sustabdė lėktuvų draudimo galiojimą.

Iš Kauno ir Palangos oro uostų skraidančiai bei daugiau kaip 20 mln. litų skolų turinčiai bendrovei "Aviakompanija Lietuva" teikti savo paslaugas atsisakė ir keli kiti paslaugų teikėjai.

"Aviakompanija Lietuva" privatizuota prieš dvejus metus ir jau spėta perparduoti. Iš valstybės ją pirko bendrovė "Arijus", tačiau nepavykus įsigyti pagrindinio planuoto pirkinio - "Lietuvos avialinijų", ji pardavė įmonę Nagliui Vyšniauskui, kuris 66 proc. akcijų paketą neseniai pardavė Didžiosios Britanijos įmonei "World Aviation Capital".

Įmonės apyvarta 2004 metais, palyginti su 2003 metais, Kauno oro bendrovės apyvarta padidėjo 33,3 proc. - nuo 30 mln. litų iki beveik 40 mln. litų, bendrovė patyrė 1,929 mln. litų nuostolių.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją