"Nedaug kas priklauso nuo tarybos formuojant programų tinklelį. Kovos beviltiškos - tarsi su vėjo malūnais, jokių konkrečių sprendimų per tuos pusę metų taip ir nebuvo priimta", - pasitraukimo iš Lietuvos radijo ir televizijos (LRT) tarybos vakar LŽ vardijo rašytoja.

LRT taryba yra aukščiausia valdymo institucija, turinti atstovauti visuomenės interesams. Ji sudaroma 6 metams iš 12 asmenų - visuomenės, mokslo ir kultūros veikėjų.

J.Ivanauskaitė teigė, kad pagrindinis jos tikslas buvo kultūros laidų kokybės gerinimas, tačiau jokių teigiamų pokyčių ji sakė nematanti.

J.Ivanauskaitė tvirtino, kad prieš pasitraukimą buvo raginta išeiti su triukšmu, kelti skandalą, tačiau rašytoja tvirtino jokių priekaištų pačiai tarybai neturinti, o reklamos sau darytis taip pat nenori. "Tai tikrai asmeninis žingsnis", - paaiškino ji.

LRT tarybai vadovaujantis Romas Pakalnis apgailestavo, kad žinoma rašytoja atsisakė darbo taryboje. Jis teigė, kad J.Ivanauskaitė taip pasielgė dėl savo kūrybinių projektų, o buvimas LRT tarybos nare jai esą trukdo juos įgyvendinti.

Anksčiau iš LRT tarybos pasitraukė Nacionalinės premijos laureatas Albertas Žostautas - vienas iš garsios LTV laidos "Būtovės slėpiniai" autorių.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"