Sprendimą priimtas vos vieno balso persvara – už mokestį balsavo 22 tarybos nariai, prieš – 21. Po sprendimo Vilniaus miesto meras Vilius Navickas teigė, kad „3,80 Lt mokestis per mėnesį už naują karšto vandens skaitiklį – geriausia kaina Lietuvoje”.

Merui oponavę tarybos nariai teigė, kad priimtas mokestis nelogiškas – tai būtų tas pats, jei nuėjus į parduotuvę ir paprašius pasverti dešros, būtų mokama ir už svarstykles. Politikai siūlė „Vilniaus energijai” pačiai susimokėti už vandens matavimą, o gyventojams – tik už sunaudotą vandenį.

Vicemeras Romas Adomavičius teigė, kad nepritardami mokesčiui, tarybos nariai palaiko „gyvatuko” pasiutpolkę, o balsuojantys už – mažina gyventojų naštą.

Iki šiol sąžiningiems gyventojams tekdavo mokėti ir už nesąžiningus kaimynus, kurie deklaruodavo tik dalį sunaudoto vandens – skirtumą per „gyvatuko” mokestį padengdavo visi gyventojai. Sumontavus skaitiklius bus matoma, kiek kiekvienas butas sunaudojo karšto vandens.

„Apskaitos prietaisų aptarnavimo mokestis bus taikomas nuo tada, kai apskaitos prietaisai bus įrengti ir nuosavybės teise priklausys karšto vandens tiekėjui“, - pažymima sprendime.

Pagal planą, vieno karšto vandens apskaitos prietaiso įrengimo kaina sieks 105 litus. 2010, 2011, 2012 metais Vilniuje numatoma pakeisti po 74 533 karšto vandens skaitiklius, iš viso – 223 600.

Karšto vandens apskaitos prietaisų įrengimo sąnaudos kiekvienais minėtais metais sieks po 7 826 000 Lt, iš viso 23 478 000 litų.

Nepasibaigus pagal planą nustatytam apskaitos prietaisų įjungimo laikotarpiui, apskaitos prietaisų aptarnavimo mokestis galės būti perskaičiuojamas, jeigu pasikeis vartotojų kainų indeksas daugiau kaip 10 procentų.

Sprendimas priimtas vadovaujantis Lietuvos šiluminio ūkio įstatymu ir Valstybinės kainų ir energetikos komisijos nutarimu bei atsižvelgiant į akcinės bendrovės „Vilniaus energija“ pateiktą atsiskaitomųjų karšto vandens apskaitos prietaisų aptarnavimo mokesčio projektą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją