„Mes Lietuvą pirmiausiai matome kaip Šiaurės-Baltijos regiono šalį. Būdami arti skandinavų turime iš jų paimti tai, kas geriausia. Mūsų šūkis būtų: „Būkime ne pigūs tarp pigių, o pigesni tarp inovatyvių“, – ketvirtadienį žurnalo „Valstybė“ surengtoje konferencijoje kalbėjo D. Kreivys.

Jo teigimu, šiuos tikslus ketinama pasiekti aktyviai dirbant su mokslu, universitetais ir pritraukiant investicijų iš užsienio. Po dešimties metų Lietuvos inovatyvumo lygis esą turėtų būti aukštesnis nei vidutinis Europoje.

Pagal šią viziją, Lietuva turėtų siūlyti aukštos pridėtinės vertės paslaugas verslui, informacinių technologijų, apskaitos, duomenų bazių, kontaktinių centrų, medicinos.

Jo teigimu, pagrindiniai argumentai paslaugų centro vizijai: kompetencijos, žinios, talentai, gerai išplėtota infrastruktūra, geografinis artumas su Šiaurės Europos šalimis.

Kviečia investuotojus

Pasak D. Kreivio, šiuo metu yra sudarytas 44 įmonių, kurias planuojama pritraukti į Lietuvą, sąrašas.

„Kažkuri dalis iš šių kompanijų bus pritraukta. Galiu pasakyti, kad prieš metus mes šiame sąraše turėjome 12 bendrovių, o šių metų pabaigoje mes planuojame turėti 200. Yra iškelti tikslai, kad būtų pritrauktos bent kelios aukščiausio lygio ir penkios aukštųjų technologijų kompanijos“, – žurnalistams vėliau sakė D. Kreivys.

Jis pripažino, kad šiuo metu realios derybos vyksta su 4-5 bendrovėmis, kurios galėtų investuoti Lietuvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją