„Vidaus reikalų ministerija Kultūros ministerijai siūlė tik patikslinti „viešųjų asmenų“ apibrėžimą, o ne išbraukti iš jos politikus“, - pabrėžia ministras.


Anot VRM, patikslinti „viešųjų asmenų“ sąvoką reikalinga dėl to, kad viena iš šios sąvokos sudedamųjų dalių nurodoma „valstybės ar savivaldybės pareigūnas“, kuri nėra apibrėžta jokiuose kituose teisės aktuose. Todėl nepatikslinus pastarosios sąvokos, neaišku, kas sudaro „viešasis asmuo“ apibrėžimą.

„Kodėl darbo grupė nuėjo lengviausiu keliu – ne tikslino „viešojo asmens“ sąvoką, o iš jos apibrėžimo tiesiog išbraukė valstybės politikus – gali atsakyti tik patys įstatymo naujos redakcijos projekto rengėjai. Vidaus reikalų ministerija valstybės politikų nelaikyti viešaisiais asmenimis nesiūlė ir neketina tokiam darbo grupės siūlymui pritarti, - tvirtina ministras R. Palaitis. – Apmaudu, kad įstatymo projekto rengėjai Vidaus reikalų ministerijos pastabas interpretuoja savaip, o kaltę už absurdišką rezultatą suverčia mums“.

Naujoje įstatymo redakcijoje viešasis asmuo apibrėžiamas taip: "teisėjas, pareigūnas, politinės partijos ir (ar) asociacijos vadovas, kuris dėl einamų pareigų arba savo darbo pobūdžio nuolat dalyvauja valstybinėje ar visuomeninėje veikloje, arba kitas asmuo, jeigu jis turi viešojo administravimo įgaliojimus arba jeigu jo nuolatinė veikla turi reikšmės viešiesiems reikalams".

Naujos Visuomenės informavimo įstatymo redakcijos pateikimas Seimas numatytas šį ketvirtadienį, sausio 14 dieną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją