21 metų sportininkė įvertino besibaigiančius metus bei pasidalino artėjančio sezono nuotaikomis.

„2009 metų sezono net nenorėčiau vertinti. Metai prasidėjo nuo traumų, kurios sujaukė visus startų uždarose patalpose planus ir atsiliepė startams stadionuose. Esu nepatenkinta šiais metais, tačiau man jie bus gera pamoka, stengsiuosi iš klaidų mokytis”, – sako sportininkė, kuri 2009 metais žiemos sezone startavo vos kartą, o vasarą Europos U23 čempionate Kaune liko šešta.

„Traumos mane išblaškė ir sujaukė visa pasiruošimo ciklą. Teko mažinti krūvius, o tai tiesiogiai atsiliepė rezultatams. Nekilo net minties, kad buvo klaidų treniruočių metodikoje. Mano treneris (Aleksandras Kitanovas) puikiai išmano savo darbą, aš juo visiškai pasitikiu. Į pirmąsias varžybas Maskvoje važiavau sirgdama. Maniau, kad liga praeis, tačiau kūnas buvo nualintas ligų ir jėgų neužteko.

Po šio starto žiemos sezoną nusprendėme baigti, nors planuose buvo ir Europos uždarų patalpų čempionatas Turine, ir asmeninis rekordas (jis šiuo metu 800 metrų distancijoje yra 2:00,15 minutės – pasiektas olimpinėse žaidynėse Pekine).”

Pastarąsias dvi savaites bėgike praleido treniruočių stovykloje Vilniuje.

„Su treneriu ir dar keliais sportininkais iš jo grupės „stovyklavome” Vilniuje, čia sąlygos kur kas geresnės nei Šiauliuose. Čia yra Vingio parkas, kur krosus galima bėgti net tamsiuoju paros metu, čia yra šiltas maniežas su gera danga. Šiauliuose danga labai kieta, tad nepavyksta išvengti nedidelių traumų bėgant su startukais.

Tiesa, pasikeitimai Šiauliuose jau vyksta – įstatyti plastikiniai langai, tad temperatūra keliais laipsniais pakilo. Praėjusiais metais tokiu pat metu daugelis Lietuvos rinktinės narių stovyklaudavo Portugalijoje ar PAR, tačiau šiemet tenka veržtis diržus. Būtų labai gerai nuvažiuot į Portugaliją, kur vienu metu stovyklauja apie 70 Rusijos bei kitų šalių vidutinių nuotolių bėgikų. Būtų smagu treniruotis su jais, tačiau šiam laikotarpiui nėra blogai ir Vilnius”.

2008 metų sezone E. Balčiūnaitės rezultatai buvo gerokai aukštesni nei šiemet.

„Nematau čia jokių sąsajų ar kažkokių dėsningumų. Dėsningumas vienas – traumos daro savo, prieš jas, kaip ir prieš vėją, nepapūsi. Konkurentų nėra tik tada, kai esi stipriausia. O bet kokia konkurencija tiek Lietuvoje, tiek ir tarptautiniuose startuose yra gerai”.

Nuo starto Pekino olimpiadoje praėjo daugiau nei metai. Tuomet E. Balčiūnaitė bėgo 800 metrų bėgimo rungties pusfinalyje ir galutinėje rikiuotėjo užėmė 22 vietą.

Ar pasikeitė to starto vertinimas, praėjus kiek daugiau laiko ir viską nuodugniai apgalvojus?

„Nemanau. Ir tada, ir dabar manau, kad Pekine įgijau daug vertingos patirties. Iki šiol tą startą vertinu tik teigiamai – padariau viską ką tuo metu galėjau”.

Kokius tikslus jaunoji bėgikė sau kelia naujame sezone, 2010-aisiais?

„Tikslas lieka tas pats, kaip ir prieš praėjusį sezoną – asmeninis rekordas. Taip pat visos pagrindinės sezono varžybos – įskaitant ir pasaulio uždarų patalpų čempionatą Dohoje bei Europos čempionatą Barselonoje.

O svarbiausia – išlikti sveikai ir be traumų. Galbūt, kaip ir pernai išbandysiu jėgas ir krose – labai naudinga patirtis”.

Eglė Balčiūnaitė


Rungtis: 800 m bėgimas;
Geriausias rezultatas: 2:00.15;
Gimimo data ir vieta: 1988 m. spalio 31 d., Šiauliai;
Gyvenamoji vieta: Šiauliai;
Ūgis: 176 cm;
Svoris: 60 kg,;
Šeimyninė padėtis: netekėjusi;
Išsilavinimas: Šiaulių Universiteto Socialinių mokslų fakulteto studentė;
Laisvalaikio užsiėmimas: aktyvus poilsis gamtoje;
Nuo kada sportuoja: 2000 m.;
Pirmasis treneris: Aleksandras Kitanovas;
Dabartinis treneris: Aleksandras Kitanovas.

Laimėjimai:


2007 m. Europos taurė Danijoje – 1 vieta (estafetė 4x400 metrų – 3:35.79),
Europos jaunimo čempionatas – 6 vieta (Hengelas, 800 m, 2:05.73);
2008 m. XXIV SEL žaidynės Helsinkyje – 1 vieta (800 m, 2:02.55),
„Permit Meeting“ varžybos Kaune – 1 vieta (800 m, 2:01.23),
J. Kusočinskio atminimo varžybos – 2 vieta (800 m, 2:00.89),
Pekino olimpiada – pusfinalis, 22 vieta (2:02.90, atranka – 2:00.15),
2009 m. SELL žaidynės, 1 vieta ( 2:09.66),
LAF taurė, 1 vieta (1 mylia, 4:49.00),
Europos U23 čempionatas Kaune – 6 vieta (2:02.26).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją