22 metų 195 cm ūgio gynėjas visą gyvenimą siekė tapti garsiausios Lietuvos krepšinio komandos žaidėju. Pradėjęs sportuoti Arvydo Sabonio krepšinio mokykloje Mantas sulaukęs vos 16 metų papildė „Žalgirio“ jaunimo komandos gretas, o 2006 m. kovą buvo pakviestas į pagrindinę komandą ir iš karto sužibėjo Europoje.

Tų pačių metų vasarą dar būdamas 19-os jis atstovavo Lietuvos nacionalinei vyrų rinktinei pasaulio krepšinio čempionate Japonijoje.

Vėliau „Žalgirio“ gretose Kalnietis pamažu išsikovojo vis svaresnį vaidmenį ir praėjusio sezono antroje pusėje tvirtai perėmė pagrindinio įžaidėjo amplua į savo rankas.

Šiuo metu M. Kalnietis su Lietuvos rezervine vyrų rinktine vieši Kinijoje, kur mūsiškiai žaidžia kontrolinių rungtynių ciklą su šeimininkų komanda.

Tuo tarpu žaidėjui atstovaujančios agentūros "Interperformances" agentas Luciano Cappicchioni portalui Krepsinis.net šeštadienį patvirtino, kad gynėjas turi tik vieną galiojančią sutartį - su Trevizo "Benetton" klubu.

"Mantas Kalnietis turi vieną galiojanti trijų metų kontraktą su Trevizo "Benetton" klubu. Kad ir kokius dokumentus turi Paulius Motiejūnas ("Žalgirio" direktorius, - red. past.), jie netikslūs", - kategoriškas buvo L.Cappicchioni.

2008-2009 m. sezone Eurolygos varžybose M.Kalnietis aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 24,7 min., pelnydavo po 8,5 taško, atkovodavo po 2,3 kamuolio ir atlikdavo po 3 rezultatyvius perdavimus per mačą.

Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate dukart šalies čempiono rodikliai siekė 11,3 taško, 2,7 atkovoto kamuolio ir 4,3 rezultatyvaus perdavimo per rungtynes.