„RTK teikiami argumentai, mūsų nuomone, yra nelogiški ir neargumentuoti. Teigiama, kad kanalas nėra registruotas Lietuvoje. Iš tiesų, kanalas yra registruotas Latvijoje, dirba pagal Europos Sąjungos įstatymus. ES teisės aktuose įtvirtinta koncepcija „Televizija be sienų“ bei kiti laisvosios rinkos principai reglamentuoja tokią veiklą. Daugelis Lietuvoje rodomų užsienio kanalų nėra registruoti mūsų šalyje. Esame tvirtai įsitikinę, jog Lietuvoje nebėra priežasčių legalizuoti televizijos turinio cenzūrą ir nuspręsti kuris kanalas yra „tinkamas“ žiūrovui, o kuris ne“, – DELFI sakė „Teo LT“ Paslaugų plėtros ir rinkodaros tarnybos vadovas Nerijus Ivanauskas.

Jo teigimu, draudimas transliuoti PBK Lietuvoje neskatina ir sklandaus perėjimo prie skaitmeninės televizijos. Analoginę televiziją Lietuvoje ketinama išjungti 2012 m. spalį.

„Manome, kad neturėtų būti sudaromos neargumentuotos biurokratinės kliūtys, iškreipiančios konkurenciją ir trikdančios sklandų perėjimą prie skaitmeninės televizijos“, – tvirtino „Teo LT“ atstovas.

LRTK reguliuoja skaitimeninės antžeminės televizijos paslaugų teikėjus, todėl kiekvieno retransliuojamo kanalo pakeitimui reikalingas bent 9 iš 13 komisijos narių pritarimas.

„Teo LT“ atkreipia dėmesį, kad kiti tiekėjai taip nėra reguliuojami ir daugelis jų savo programų paketuose turi minimą kanalą.

J. Liniauskas tvirtina, kad skaitimeninėje televizijoje yra ribotas kanalų skaičius, todėl ir yra atidžiai svarstoma vieną kanalą keičiant kitu.

„Čia nėra jokios nei cenzūros, nei kažko. Paprasčiausiai atėję į posėdį nesugeba atsakyti į klausimus, mėtosi. (...) Mes nežinome, kokios šalies tai yra transliuotojas. Dėl to ir nebuvo surinktas reikiamas kiekis balsų pakeisti licencijos sąlygas, nes „Teo LT“ įsigytame pakete PBK nebuvo“, – DELFI sakė komisijos pirmininkas.

Jo teigimu, gruodį pradėjus svarstyti šį klausimą, buvo tvirtinama, kad šis kanalas esą turi Jungtinės Karalystės licenciją, tuo tarpu gegužę vykusiame posėdyje, PBK atstovas esą pristatė dokumentus, kad televizija turi Latvijos transliuotojo licenciją.

„Galiu pasakyti, kad šiuo metu vyksta tyrimas bandant išsiaiškinti, ar tai nėra dvi ar trys skirtingos kompanijos, turinčios keletą licencijų, nes vis dėlto yra vadinami šalies redakcinė atsakomybė, kuri šalis prisiima atsakomybę, jeigu kažkas įvyks“, – tvirtino LRTK pirmininkas.

Prie šio klausimo, anot jo, gali būti grįžtama po poros savaičių, kai bus sulauktas galutinis atsakymas, kur yra registruotas PBK.

Bendrovės „Baltic Media Alliance“, transliuojančios PBK, marketingo Lietuvoje vadovas Gražvydas Morkus DELFI sakė, kad PBK yra registruotas Latvijoje ir ši informacija buvo pateikta LRTK.

„Viską, ko komisija prašė, ji gavo. Bet vėl komisijos nariai nubalsavo, kad PBK nepatektų į „Teo LT“ skaitmeninį paketą, tačiau argumentų, kodėl mes neturėtume patekti, pateikta nebuvo“, – sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją