VMFD „Žalgiris“, futbolo kuluaruose sąlyginai vaidinamas „Naujuoju Žalgiriu“, siekia rungtyniauti balandžio 5 d. prasidėsiančiame Lietuvos A lygos čempionate, nes FK „Žalgiris“ (sąlyginai pavadinsime „Kastujevo Žalgiris“) pateikė dokumentus žaisti tik žemesnėje, I lygoje.

Būtinas varžovų pritarimas

Tam, kad „Naujasis Žalgiris“ žaistų A lygoje būtinos dvi sąlygos: reikia visų kitų A lygos klubų raštiško pritarimo ir reikia Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Licencijavimo komiteto leidimo.

„Praėjusį penktadienį mums nepavyko įtikinti kitų klubų, kad nesame „kiemo komanda“. Mes nepretenduojame į A lygos licenciją, o norime gauti išimtinę teisę žaisti A lygoje, atsisakant kelialapių į UEFA taurių turnyrus, - sakė VMFD direktorius Mindaugas Kasperūnas. – Atlikome svarbius darbus, turime sutartis su personalu, treneriais, gydytojais ir masažuotojais, su stadionu ir transporto kompanija bei rėmėjais. Rėmėjai tik laukia sprendimo.“

„Mes siekiame ne licencijos, o išimtinės teisės žaisti. „Žalgiris“ visais laikais buvo „Žalgiris“, į kurį lygiuodavosi jaunimas, - kalbėjo buvęs Lietuvos rinktinės kapitonas, verslininkas ir vienas „Naujojo Žalgirio“ kūrimo iniciatorių Raimondas Žutautas. – Esu ir Gargždų „Bangos“ vienas iš 18 dalininkų. Kai nėra vieno savininko rėmėjai mieliau skiria lėšų, nes žino, kad pinigai tikai atiteks tiesiai futbolui.“

Pasak R. Žutauto, daugiau, negu pusė A lygos licencijas turinčių klubų neprieštarauja, kad „Naujasis Žalgiris“ rungtyniautų A lygoje.

„Prieš yra tik du klubai, kurių pavadinimų kol kas nenorėčiau įvardinti. Varžovams tai pat yra naudingiau, kad aukščiausiame divizione būtų 8 klubai, nes priešingu atveju, viena ekipa žais tik kas antrą savaitę. Surinkti parašus turime iki penktadienio. Jei noro bus – mus palaikys. LFF tai pat nenusisuko nuo „Naujojo Žalgirio“, - pabrėžė R. Žutautas.

Penktadienį vyks Lietuvos nacionalinės futbolo klubų asociacijos (NFKA) komandų susirinkimas, kuriame turėtų būti patvirtintas ekipų, dalyvaujančių 2009 m. Lietuvos A lygos čempionate tikslus skaičius.

Kontraktai pasirašyti su 15 žaidėjų

„Naujasis Žalgiris“ buria žaidėjus, derindami patirtį ir jaunystę bei perspektyvą.

„Turime kontraktus su 15 futbolininkų, dar 8 iki ketvirtadienio nutrauks sutartis su „Kastujevo Žalgiriu“, mūsų klubo gretose pasirengę žaisti Edgaras Jankauskas, Tomas Ražanauskas ir Egidijus Majus. Sutiktų prisijungti ir kiti žaidėjai. Mūsų bazė laikinai būtų „Vingio“ stadionas. „Kastujevo Žalgiris“ tai pat jau neturi bazės Antakalnyje. Ji užstatyta vienai V. Kastujevo firmų“, - paaiškino direktorius M. Kasperūnas.

„Komanda bus ta pati. Vyrai nori žaisti. Esame pasirengę žaisti ne už pinigus, o už „Žalgirio“ vardą. Mums ne tas pats, kad bus su klubu, todėl tikimės, kad bus suteiktas leidimas dalyvauti A lygos turnyre“, - savo ir kitų futbolininkų vardu kalbėjo ilgametis žaidėjas Igoris Steško.

Derybos su konkurentais

„Naujojo Žalgirio“ vadovai gana sėkmingai derasi su „Kastujevo Žalgirio“ patikėtiniais.

„Ponia A. Dudonienė neturi nieko prieš „Naująjį Žalgirį“ ir jo žaidimą A lygoje. Jie visiškai neturi pinigų nei kelionėm, nei stadiono nuomai. Kalbėjomės ir dėl „Žalgirio“, kaip prekės ženklo, galimo perėmimo“, - informavo buvęs žalgirietis , o dabar futbolo agentas Artūras Steško.

„Naujojo Žalgirio“ siekis žaisti tik A lygoje argumentuojamas meistriškumo skirtumu.

„I lygoje šį sezoną žais tik 18-mečiai berniukai. Mums rūpi ne tik atgaivinti klubą, bet ir siekti gerų rezultatų“, - R. Žutautas.

„I, II ar Mėgėjų lygoje „Naujasis Žalgiris“ tikrai nebus įdomus potencialiems rėmėjams, - pastebėjo M. Kasperūnas. – Pirmoji lyga mus būtų didelis smūgis.“

Pasirengimas sezonui - profesionalus

„Naujasis Žalgiris“ sezonui rengiasi nuo sausio 8 d.

„Tą dieną „Kastujevo Žalgirio“ administracija pasiūlė žaidėjams ir treneriams išeiti neapmokamų atostogų, - prisiminė „Naujojo Žalgirio“ vyriausiasis treneris Mindaugas Čepas. - Dirbame du kartus per dieną lengvosios atletikos manieže, lauke, VPU specialistai mums atliko medicininius ir funkcinius tyrimus. Tarpsezoniu sužaidėme net 9 draugiškas rungtynes, vykome į Marijampolę ir Rygą.“

Fanai skyrė pinigų

„Žalgirio“ fanų atstovas Ramūnas Čepaitis neslėpė, kad savo pinigais aistruoliai rėmė komandą.

„Krizei prasidėjus mokėjome žaidėjams, teisėjams, finansavome tarpsezonio draugiškas rungtynes. Viešoji įstaiga įkurta taip pat aistruolių iniciatyva. Netekę „Žalgirio“ – prarasime savo gyvenimo vertybes. „Žalgirio“ futbolo klubas svarbus Lietuvos valstybingumo istorijai.“

Krizė smogė netikėtai

Finansinės problemos „Žalgiryje“ prasidėjo 2008 m. birželį, kai Maskvoje buvo sulaikytas klubo savininkas ir prezidentas V. Kastujevas. 2008 m. spalį „Žalgirio“ futbolininkams paskutinį kartą buvo mokėti atlyginimai – atsiskaityta už birželį.

Nuo to laiko žaidėjai ir treneriai girdėdavo tik pažadus, kad viskas išsispręs ir susitvarkys, o komanda galės žaisti A lygoje. Paaiškėjus, kad „Kastujevo Žalgirio“ atstovai padavė dokumentus I lygos licencijai gauti, buvo įkurta VMFD „Žalgiris“.

Kaimyninės Latvijos čempionate du klubai - Rygos „Olimps“ ir „Jūrmala“ - žaidžia neturėdami aukščiausios lygos licencijų.

Ar legendinės „Žalgirio“ komandos gelbėjimas bus sėkmingas paaiškės po trijų dienų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją