DELFI primena, kad mėnesio pradžioje didieji pieno perdirbėjai 5-20 proc. sumažino savo produkcijos kainas, tačiau Statistikos departamento duomenimis, sausį kainos, lyginant su 2007 m. gruodžiu., kilo 1,6 proc.

Daugiausia brango būsto ir komunalinės paslaugos (4,8 proc.), maisto produktai (1,9 proc.), transportas (3,7 proc.), alkoholio ir tabako gaminiai (3,6 proc.). Pigo tik drabužiai ir avalynė (5,7 proc.)

Pernai Konkurencijos taryba nustatė, kad 2007 metų sausį-rugsėjį pieno perdirbimo bendrovės savo produktų kainas didino 6-24 proc., duonos ir pyrago gaminių kainos per minėtą laikotarpį didėjo kartais po kelis kartus 5-63 proc.

Mėsos perdirbimo įmonės kai kurios savo produkcijos kainas didino iki 14 proc. Paukštynai viščiukus broilerius pardavinėjo 9,8-19,9 proc. brangiau, o kiaušinius – 7,2-30,6 proc. brangiau.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją