Pareigūnams tai padaryti suteikta laiko iki spalio pradžios.

„Aš geriau nesikeiksiu...", - taip Ispanijos policininkų elgesį komentavo Raimundas Lumbys kalbėdamas apie savo bendražygio sulaikymą. Lietuvos sirgaliai tvirtina, kad pareigūnams neįtiko Lietuvos vėliava, kuri iš pradžių buvo išmesta į šiukšliadėžę, vėliau – suplėšyta.

Vėl palaikys lietuvius

Dvi paras areštinėje pralaikytas „Sėkla" trečiadienį popiet buvo paleistas į laisvę.

Šiuo metu visą laiką savo kaltę neigęs T.Balaišis, kuris buvo įtariamas pasipriešinimu policijai ir pareigūnų sužalojimu, jau laisvas ir šį vakarą vėl palaikys Lietuvos krepšinio rinktinę rungtynėse su Slovėnijos krepšininkais.

Incidentas vertinamas skirtingai

DELFI primena, kad pirmadienį Madride incidentas prieš Prancūzijos ir Lietuvos rinktinių rungtynes tarp lietuvių sirgalių ir arenos apsaugos darbuotojų kilo dėl esą išniekintos trispalvės. Ispanų arenos apsaugininkams nepatiko vėliavos ilgis ir bandant išspręsti šią problemą ji buvo suplėšyta.

Apsaugos darbuotojams taip pat užkliuvo dideli aistruolių būgnai. Lietuvos sirgalių vadas T.Balaišis-Sėkla, pasak liudininkų, pabandė spręsti konfliktą ir pats buvo užpultas policijos pajėgų.

Liudininkų teigimu, kad T.Balaišis praskelta galva ir surakintas antrankiais buvo išvežtas į policijos nuovadą. Nukentėjo ir vienas policijos pareigūnas - jam aistruolis būgno lazdele praskėlė antakį. Dėl šio įvykio trečiadienį Sėkla stojo prieš teismą.

Tačiau Lietuvos sirgaliai konfliktą, po kurio kilo muštynės, aiškina visiškai skirtingai.

„Vėliava buvo išniekinta ta, kuri dedama ant automobilio lango. Tai buvo trispalvė vėliava dėl kurios kilo konfliktas. Pirma – ji buvo išmesta į šiukšlių kibirą. Mes pasipiktinę vėliavą iš ten ištraukėme. Tuomet policijos pareigūnai vėliavą perpjovė. Jie pradėjo kabinėtis prie plastmasinio kotelio, kuris kelia mažesnę grėsmę nei mobilusis telefonas. Jokio ilgo vėliavos koto mes neturėjome.

Kuo mes neįtikome pareigūnams? Aš nežinau. Jiems neįtiko mūsų vėliava. Viskas yra taip", - DELFI pasakojo R.Lumbys, sirgaliams geriau žinomas „Raimuckos" pravarde.

Lietuvos sirgaliai trečiadienio rungtynes žada stebėti susibintavę galvas. Tai lietuviai protestuos prieš nepaaiškinamą Ispanijos policininkų elgesį.

Sėklai gresia bauda

Trečiadienį vykusiame įžanginiame teismo posėdyje buvo išklausyti Sėklos parodymai, pasisakė jo advokatas, prokuroras bei Lietuvos ambasados Ispanijoje atašė Mindaugas Gabrėnas.

„Teisėjas priėmė sprendimą ir paskyrė kardomąją priemonę du kartus per mėnesį iki galutinio teismo, kuris nuspęs kaltas T.Balaišis ar ne, dienos prisistatyti į Ispanijos ambasadą Vilniuje. Tokia yra kardomoji priemonė. Taip pat teisėjas perkvalifikavo nusikalstamą veiką iš nusikaltimo į nusižengimą. Tai reiškia, kad didžiausia bausmė kuri gresia yra bauda ir kompensacija sužalotiems policininkams, o geriausiu atveju asmuo bus tiesiog išteisintas“, - DELFI sakė M.Gabrėnas.

T.Balaišio advokatas žada siekti, kad kardomoji priemonė Sėklai būtų panaikinta.

Pasak M.Gabrėno, galutinis teismo posėdis numatytas 2008 m. sausio mėnesį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją