Bendrovės "Mažeikių nafta" Komunikacijos skyriaus viršininko Tado Augustausko teigimu, bendrovės produktų kainos kyla jau trečia savaitė. Tokiam kainų pokyčiui, anot jo, įtaką daro naftos kainų padidėjimas tarptautinėse rinkose.

"Sunku prognozuoti, kiek dar kainos kils, tačiau dabar kainų padidėjimas nėra labai ženklus", - sakė "Mažeikių naftos" atstovas. Jo teigimu, mažmenininkai delsia branginti degalus dėl konkurencijos principų.

Tuo tarpu Lietuvos degalinėse kainos, naftos kainoms didėjant pasaulinėje rinkoje, jau kuris laikas yra pastovios. Tačiau kai kurie degalų mažmeninės prekybos atstovai prognozuoja, kad kainos jau artimiausiu metu pakils.

Bendrovės "Lietuva Statoil" mažmeninės prekybos vadovės Daivos Jokšienės teigimu, bendrovė, siekdama suvienodinti skirtingas degalų kainas įvairiuose miestuose, šią savaitę jau brangino degalus Alytuje, Rokiškyje, Telšiuose bei kituose miestuose. Ji prognozavo, kad degalų kainos turėtų kilti ir kituose didžiausiuose Lietuvos miestuose. "Lietuva Statoil" Lietuvoje valdo 40 "Statoil" degalinių.

"Neste" Prekybos ir marketingo skyriaus vadovas Audrius Miežys sakė, kad benzinas kol kas nebrangsta dėl konkurencinės kovos, tačiau jo kainos artimiausiu metu turėtų kilti.

Automatinių degalinių tinklo "Uno-X" vykdančiosios direktorės Astos Šidlauskaitės teigimu, mažmeninės prekybos atstovai degalų nebrangina dėl dviejų priežasčių: parduoda jau anksčiau sukauptas atsargas arba bijo pirmieji didinti kainas ir nebeįstengti konkuruoti su kitomis degalinėmis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją