„Lietuvoje trūksta profesionalumo. Važiuodamas į rinktinę žinau, kad dirbsime taip, kaip buvo dirbama prieš 10 metų“, – "Lietuvos rytui" tvirtino Š.Jasikevičius.

NBA klubui „Indiana Pacers“ atstovaujantis įžaidėjas ypač kritikavo rinktinės trenerį Antaną Sireiką: „Rinktinės propaguojamas krepšinis – labai primityvus. Jis planuojamas paprasčiausiai: užmėtysime tritaškiais“.

"Lietuvos rinktinė buvo vienintelė komanda (Atėnų) olimpiadoje, kuri rytais nesitreniravo. Dažnai žaisdavome vėlai vakare, bet visą dieną būdavome laisvi. Darbas vyko atmestinai", - pripažįsta Š.Jasikevičius.

"Jaučiu nuoskaudą po Atėnų olimpiados mačo su Italija. Pirmiausia dėl to, kad pusfinalyje buvo eksperimentuojama. Per pusantro mėnesio trukusį pasiruošimą nieko panašaus nedarėme, tokios sudėties nežaidėme, o olimpiados pusfinalyje staiga bandome ką nors išgauti. Tai stipriai išmuša krepšininkus iš vėžių", - prisimena Š.Jasikevičius.

Pasak Š.Jasikevičiaus, Lietuvoje nelaikoma problema, kad maistpinigių neužtenka pavalgyti, o skraidoma ekonomine klase.

"Nemanau, kad žaidėjai išpuikę. Važiuodamas į rinktinę žinodavau, ko reikės, todėl nekeldamas problemų vežiausi ir savo daiktus, net čiurnų apsaugos priemones. (...) Tokia mūsų gyvenimo realybė, ir visi krepšininkai tai supranta. Bet yra dalykų, kuriuos galima pagerinti. Žaidėjas turi jausti, kad juo rūpinamasi", - įsitikinęs įžaidėjas.

Nuo 2004-ųjų rinktinėje nežaidžiantis Š.Jasikevičius tikino, kad norėtų vėl atstovauti Lietuvai.

Tačiau krepšininkas iškėlė vieną sąlygą: atmosfera nacionalinėje ekipoje turėtų pasikeisti.

"Lietuvoje gyva krepšinio, o ne futbolo kultūra. Todėl jauni vaikinai nori būti krepšininkai. (...) Lietuvoje krepšinis buvo ir bus. Tik reikėtų profesionaliau jį tvarkyti", - pokalbyje su "Lietuvos rytu" optimizmo neslepia Š.Jasikevičius.

Š.Jasikevičiaus visas interviu – „Sporto arenoje“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją