Šiuo metu Santaros klinikose gydomi keli vaikai, kuriuos iš mirties nagų išplėšė medikai, praneša TV3 Žinios. Gydytojai priekaištauja tėvams, kurie, patys dirbdami sodo darbus, neprižiūrimoms atžaloms leidžia žaisti su pavojingais įrengimais.

Keturiolikmečiui Motiejui siaubą, kai jį sužalojo žoliapjovė, teko patirti prieš trejus metus, kai kartu su kitais vaikais nusprendė išmėginti traktorinę vejapjovę. Jam buvo sužalota koja.

„Pasikeisdami su vaikais pjovėme žolę. Užvažiavau ant kupsto, koja nuslydo į peilius. Man pasisekė. Nupjovė tik vieną pirštą“, – sako Motiejus.

Jo mama prisipažįsta, kad kai gavo žinią, jog sūnus sužalotas nepatikėjo. Tik kai nuvažiavo į Santaros klinikas ir išgirdo, kad pirštą teks amputuoti, suprato, jog smagus laiko leidimas baigėsi rimta bėda.

Medikai sako, kad šią vasarą į jų rankas patenka daug šios technikos sužalotų vaikų ir paauglių.

Vidas Misevičius, vaikų chirurgas prisipažįsta, kad tokios traumos jau tapo kasdienybe. Vien jo vadovaujamiems medikams šį sezoną jau teko gelbėti tris vaikus. Du mažamečiai sužeisti kai ant jų netyčia užvažiavo traktorinė žoliapjovė. Į vieno mažylio kojytes atsitrenkė paprasta.

„Vaiko sužalojimai sunkūs. Pažeistos praktiškai visos kojų dalys. Žaizdos pjautinės ir plėštinės. Jas padarė peiliai“, – TV3 žinioms pasakoja V. Misevičius.

Medikas sako, kad mažyliai bus gydomi keletą mėnesių. Ne visiems pavyks pilnai atsistatyti.

Ekspertai sako, kad tėvai turėtų iš viso neleisti vaikų prie tokių veikiančių prietaisų. Be to, stengtis, kad jie būtų tinkamai apsirengę, avėtų tvirtus batus. Keletas žmonių dėl sužalojimų yra mirę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)