Be to, klaidos gali labai brangiai kainuoti, nes joms ištaisyti nebebus laiko.

Apie tai, ką dar galima nuveikti uogų laukuose kalbėjomės laidoje Delfi 11.

„Kalbant apie avietes, rugsėjį reikia rinkti derlių ir tai padaryti būtina. Dabar gauname tai, į ką investavome pavasarį ir vasarą“, - aiškina Gediminas Cijūnaitis, gediminosodai.lt savininkas. Tręšti ir genėti dabar neverta. Tai ne šio metų laiko darbai.

Tačiau jis pabrėžia, kad būtina išrinkti visas uogas, nes jeigu paliksime supelijusias uogas, kurios nekokybiškos ir kurių valgiui nenaudosime, jos užkrės ir sveikas uogas ir taip galime prarasti iki 90 proc. derliaus.

Remontantinės avietės pjaunamos nuėmus derlių – spalio lapkričio mėnesiais.

Kas kita braškių laukai.

Pasak Vido Juodsnukio, kelis dešimtmečius auginančios uogas, braškių laukuose dabar labai atsakingi darbai. Reikia naikinti piktžoles ir tręšti uogas, tačiau negalima naudoti azoto trąšų, tik kalį ir magnį.

Šilauogynus taip pat reikia tręšti kalio, magnio trąšomis, duoti boro. Taip krūmai galės pasiruošti žiemai. Azotinių trąšų negalima naudoti. Jos skatina augimą ir krūmai žiemą gali žūti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)