Karvės šiame ūkyje melžiamos du kartus per dieną. Šviežiai primelžtas pienas „keliauja“ pro separatorių, kuris į skirtingas talpas atskiria grietinę ir pieną. Tada separuotas pienas rauginamas. Iš po maždaug 8 valandų rūgimo gaunamos masės daroma varškė ir sūris. O iš atšaldytos grietinės maždaug po tiek pat valandų daromas sviestas.

„Tai yra pats natūraliausias produktas. Parduotuvėje tokio nenusipirksi“, - sako pieno cecho darbuotoja J. Pažėros ūkyje 5 metus dirbanti Rima Januškevičienė.

Moteris dirba pagal karvių melžimo grafiką. Į darbą ateina du kartus per dieną: 5 val. ir 15 val. Žiemos metu dėl mažesnio primilžio darbo yra mažiau, tačiau vasaromis, kuomet pieno karvės duoda dvigubai daugiau, dvi ceche dirbančios moteris vos spėja suktis.

J. Pažėra ūkyje augina 75 melžiamas karves, kurios per parą duoda 500-600 l pieno. Vasarą žaliavos kiekis padidėja iki 1000 litrų.

„Vasaros, galima sakyti, nematome, pamiegame 6 valandas ir dirbame“, - atsidūsta R. Januškevičienė.

Kaip vyksta rauginto pieno sūrio gaminimo procesas kviečiame pamatyti DELFI TV parengtame reportaže.