Augintojai prognozuoja, kad šiais metais agurkų kainos neturėtų būti didesnės nei praėjusiais metais, tačiau, kaip ir kasmet, pirmieji agurkai bus kiek brangesni nei vėlesnis sezono derlius.

„Šiemet pasodinome 75 000 daigų, dvigubai daugiau nei praėjusiais metais ir planuojame 1500 tonų sezono derlių. Pirmoji prekybos centrus pasieksianti agurkų partija nebus itin gausi. Šią savaitę planuojame nuskinti apie 5 tonas agurkų, o po poros savaičių jau planuojamas 60 tonų derlius pasieks didesnį pirkėjų ratą”, – sako P. Andriejavas – „Lietuviai mėgsta traškius ir glotnius agurkus, tad būtent tokius auginame jau ne vienerius metus“.

Šiais metais pirmieji agurkai prekybos vietas pasiekė savaite anksčiau nei praėjusiais metais, nes vasario mėn. buvo itin palankios sąlygos jiems augti.

„Pasitaikė daugiau saulėtų dienų nei įprastai, kas ir įtakojo ankstyvesnį derliaus nuėmimą“. Mat tam, kad agurkų išsiilgę pirkėjai jau tokį ankstyvą pavasarį galėtų jomis džiaugtis, itin svarbi yra šviesaus paros meto trukmė, „todėl anksčiau nei vasarį pradėti auginti agurkų net neverta”, – pasakoja P. Andriejavas.

Agurkams auginti pasitelkiamos moderniausios technologijos kaip automatinis laistymas, šildymo-vėdinimo sistemos, šilumą taupančios užuolaidos, šiltnamiuose turi nuolatos būti palaikoma pastovi oro temperatūra ir drėgmė.

„Augalų apsaugai nenaudojame jokių cheminių priemonių, o kovai su kenkėjais pasitelkiame tik biologinę apsaugą - geruosius vabaliukus apgyvendiname šiltnamyje, kurie ir apsaugo augalus nuo kenkėjų“, – sako P. Andriejavas.