Vis tik toks klasikinis pakalnučių pavidalas nėra vienintelis, nors ir pasitaiko dažniausiai. Mūsų dienomis galima rinktis iš kelių šių gėlių rūšių. Taigi jei nusprendėte savo sode sodinti pakalnučių, pasirinkimas jūsų tikrai nenuvils.

Vieta sode

Pakalnutės atrodo puikiai ir skleidžia nuostabų aromatą, jei jų kiekis sode pakankamas. Šiam augalui tiks tiek visiškas pavėsis, tiek ir dalinis pavėsio variantas. Vis tik gėlynuose geriau pakalnučių nesodinti, nes jos žydi vos porą savaičių, o likusį laiką aktyviai besivystanti jų šaknų sistema trukdys sėkmingai augti greta pasodintoms gėlėms.

Peraugusios pakalnutės puikiai dera su kitais pavėsį mėgstančiais augalais: melsvėmis, paparčiais ir plūkėmis. Svarbu nepamiršti, kad ši gėlė – tai nuodingas augalas, o didžiausią pavojų kelia oranžinės spalvos uogelės. Jei šeimoje yra mažų vaikų, patartina nuvytusius pakalnučių žiedus surinkti užkertant kelią uogų atsiradimui.

Priežiūra

Pakalnutėms tinkama puri, drėgna ir daug organinių medžiagų turinti dirva. Šie augalai dauginami sėklomis ir šakniastiebiais. Iš esmės pakalnutės nėra lepios ir ganėtinai atsparios šalnoms. Jei šių gėlių pasodinsite tose vietose, kur vyrauja visiškas pavėsis, jos žydės prasčiau, nei įprasta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)