Spygliai pūva lėtai, visiškai supūva tik per ne mažiau nei 5 metus. Norint pagreitinti procesą, geriausia komposto duobėje juos sluoksniuoti su lapais ir kitų augalų liekanomis.

Norint sumažinti būsimo komposto rūgštingumą, ant kiekvieno spygliuočių sluoksnio reikia užberti kalkakmenio, dolomito ar kreidos miltelių. Ant komposto sluoksnių reikia užpilti stipraus karvių arba vištų mėšlo tirpalo. Jeigu tokio neturite, jį galite pakeisti šlapalo tirpalu (santykiu: 200 g šlapalo 10 l vandens).

Kol kompostas pūva, jį reikia periodiškai maišyti, laistant paminėtais tirpalais. Taip pat galima drėkinti komposto sluoksnius bet kokių mikrobiologinių trąšų tirpalu. Toks priedas gerokai pagreitins organinių medžiagų irimo procesą. Gautas organines trąšas naudoti galima tik tada, kai jos visiškai subręsta.

Laikantis visų sąlygų, spygliuočių kompostas gali būti tinkamas naudoti jau po 1,5–2 metų. Brandus kompostas yra tamsiai rudos spalvos, charakteringo „grybienos“ kvapo, birus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)