Ar augalai prasčiau auga už tvoros, pro kurią nieko nesimato?

Iš tiesų už tokių tvorų augantys augalai dažniau serga, o jų derlius būna prastesnis. Sklypai nesivėdina, juose kaupiasi infekcijos, vystosi grybelinės ligos. Net žemė pasidaro rūgštesnė. Sniego prie sandarios tvoros būna daugiau, taigi vienur sklype sniego bus daugiau, kitur – mažiau, jis tirps nevienodai, žemė vienur bus sausesnė, kitur drėgnesnė. Dėl tokios užtvaros keičiasi mikroklimatas, ypač jei sklypas nedidelis. Todėl reikia įsigyti antigrybelinių ir infekcijoms kelią užkertančių priemonių, dažnai kaupti, purenti žemę. Kai tokia tvora, auginant daržoves tenka dėti daugiau pastangų ir skirti daugiau pinigų.

Turbūt kyla klausimas – o kaip gi pietinė tvoros pusė? Iš tiesų, sodinant pietinėje tvoros pusėje, galima išauginti daugiau šilumą mėgstančių augalų. Pietinėje pusėje augalai gaus daugiau šilumos, bus sveikesni.

O ką daryti su šiaurine, rytine ir vakarine tvoros pusėmis? Ten sąlygos augalams ne pačios geriausios, todėl šiose pusėse rekomenduojamos tinklinės arba su tarpais tvoros.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)