Kad nekilnojamasis turtas žiemą nenukentėtų, kad neįvyktų vagysčių, įtaisykite patikimas spynas. Prieš išvažiuodami užrakinkite ir sandėlį, ūkinį statinį bei kitus priestatus. Papildoma saugumo priemonė – langinės. Patartina pagalvoti ir apie signalizaciją. Nepalikite vertingų daiktų terasoje, prieš išvažiuodami užtraukite užuolaidas, kad iš lauko nesimatytų, ko yra viduje. Žiemą svarbu periodiškai atvažiuoti patikrinti savo nuosavybės arba susitarti su netoliese gyvenančiais kaimynais, kad jie prižiūrėtų namą.

Papildomai apsaugai galima sumontuoti ir stebėjimo kameras, kurios šiandien nebėra ypatingai brangios.

Didelės žalos gali padaryti tekantis vanduo, jei šaltuoju metų laiku prakiuro vamzdis. Su vasarnamiais bėda ta, kad tekantį vandenį savininkai pastebi per vėlai. Tai reiškia, kad jau įsimetė pelėsis ir namas nukentėjo kur kas daugiau, nei būtų nukentėjęs tokiu atveju, jei vandens nutekėjimas pastebimas iš karto.

Prieš šaltojo sezono pradžią būtina ne tik užsukti vandenį, bet ir įsitikinti, kad vamzdžiuose nėra vandens, taip pat užsukti visus kranus.

Gaisras – labiausiai niokojanti rizika

Didžiausią žalą nuosavybei padaro gaisras – negyvenami pastatai dažnai sudega iki pat pamatų, nes gaisras pastebimas ne iš karto. Gaisrų priežastis dažnai būna pažeisti elektros laidai. Išvykstant iš namo ilgesniam laikui, svarbu ne tik išjungti visus elektros prietaisus, bet ir ištraukti jungiklius iš kištukinių lizdų, o jei yra galimybė, visame name išjungti elektrą. Taip pat reikia patikrinti, ar nėra pažeistų, senų laidų. Jei elektros laidai seniai netikrinti, būtinai kreipkitės į specialistą.

Šaltis, pūgos ir sniegas

Prieš žiemą patikrinkite stogo dangos ir lietaus nutekėjimo vamzdžių būklę – ar nereikia ko nors sutvirtinti ar pakeisti. Iš lietaus nutekėjimo vamzdžių išvalykite sausus lapus, spyglius, patikrinkite, ar namui nekelia pavojaus arti augantys medžiai. Storas sniego sluoksnis žiemą gali pakenkti tiek stogui, tiek pačiam statiniui. Įvertinkite riziką.

Žiemą patariama atvažiuoti apžiūrėti sodybos, nuvalyti nuo stogo sniego ir numušti varveklių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)