Tarpinių pasėlių auginimas ariamojoje žemėje

Vykdydami veiklą „Tarpinių pasėlių auginimas ariamojoje žemėje“ pareiškėjai ir paramos gavėjai įsipareigoja išlaikyti tarpinius pasėlius ant dirvos paviršiaus iki šių metų kovo 1 d, rašoma Nacionalinės mokėjimo agentūros pranešime.

Ekstensyvus šlapynių tvarkymas

Ūkininkai, gaunantys kompensacines išmokas už šlapynių tvarkymą, nenuganytos žolės likučius turi nušienauti, o pašalintą nušienautą žolę bei nenuganytos arba nušienautos žolės likučius pašalinti iki šių metų kovo 1 d. Taip pat šis reikalavimas galioja dalyvaujantiems analogiškoje veikloje pagal Lietuvos kaimo plėtros 2007–2013 metų programos priemonę „Agrarinės aplinkosaugos išmokos“.

Ražienų laukai per žiemą

Vykdant veiklą „Ražienų laukai per žiemą“ būtina iki derliaus nuėmimo žemės ūkio augalų plotus ariamojoje žemėje periodiškai įdirbti, kad nebūtų žemės ūkio augalus stelbiančių piktžolių. Nuėmus derlių, šiaudus reikia sutvarkyti, surišti juos į ryšulius (ritinius) ir išvežti iš lauko arba šiaudus galima susmulkinti ir paskleisti dirvos paviršiuje. Nupjovus javus, įsipareigojama laukų neaparti iki šių metų kovo 1 d. Įsipareigotame lauke iki apariant ražienas, negalima naudoti augalų apsaugos produktų, organinių ir mineralinių trąšų ir srutų po derliaus nuėmimo. Ražienų negalima kalkinti ir skusti.

Nykstančios meldinių nendrinukių populiacijos buveinių saugojimas

Prisiėmę įsipareigojimus pagal veiklą „Nykstančios meldinių nendrinukių populiacijos buveinių saugojimas natūraliose ir pusiau natūraliose pievose“ ūkininkai turėjo likusį deklaruotą plotą (50 proc.) nušienauti ir žolę išvežti iš lauko iki spalio 1 d. Jei dėl aukšto gruntinio vandens technika negalėtų įvažiuoti, žolę (sukrautą į krūvas) būtina išvežti iki šių metų kovo 1 d. Šis reikalavimas galioja ir dalyvaujantiems veikloje „Nykstančios meldinių nendrinukių populiacijos buveinių saugojimas šlapynėse“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)