Laida čia.

Pasak vedėjos, Pirmiausia reikia įvertinti aplinką.

L. Puodžiūtė sako, kad, pavyzdžiui, laidoje minimas gėlynas L raidės formos. Vienoje pusėje intensyvus apšvietimas, kitoje pavėsis. Pagal tai reikia parinkti augalus. Kitas niuansas – gruntas. Šiuo atveju tai gerai, nes atvežta apie 40 centimetrų kokybiško grunto.

„Kadangi sklype augo vaismedžiai, jie turės būti perkelti į kitą sklypo zoną, tačiau augalai pradėjo žydėti ir šie darbai buvo atidėti, Lauksime rudens ir jie bus perkelti į daržo zoną“, – aiškina L. Puodžiūtė.

Gėlyną formuoti pradedame nuo alūnių, kurių lapai ryškūs įr matomi. Tai svarbu, kad spalvinės dėmės neatsirastų bet kur, o būtų gražiai išrikiuotos. Tiesiog augalai su vazonais sudėliojami ten, kur augs. Taip matomas bendras vaizdas ir lengviau įsivaizduoti, kaip atrodys gėlynas.

Reikia palaukti bent savaitę, kad puri, ką tik atvežta žemę susmegtų. Šio gėlyno tikslas buvo auginti rožes ir bijūnas bei juos papuošti daugiametėmis gėlėmis bei žoliniais augalais, kurie užpildo tuščius tarpus nužydėjus bijūnams. Nereikia bijoti, kad jos pačios pasisės ir pasidaugins. Tai papuoš gėlyną. Plėvelė nenaudojama. Kokias gėlės rinktis ir kur sodinti – pasakojimas video reportaže.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją