Šiandien apie tai, kam tinka ši savaitė, nes gali būti, kad pavėlavus kelias dienas kai kurių veiklų teks atsisakyti iki kitų metų pavasario.

„Jei nespėjote, kol vaismedžiai dar pilnai nežydi dar galite susitvarkyti sodą. Kaulavaisiai jau pradeda žydėjimą, o sėklavaisiams tvarkyti šiemet gali būti paskutinė tinkama savaitė. Tai genėjimas, skiepijimas. Kitas darbas – vejos tvarkymas – skarifikavimas, aeravimas, tręšimas“, – kam tinkamas laikas vardina sodininkas ir apželdinimo specialistas Tautvydas Gurskas.

Jis vardina ir darbus, kurių jau nebegalima imtis – negalima genėti augalų, kurie leidžia sulą (beržų, klevų. Neverta dar kišti rankų prie vynuogių, aktinidijų. Šiems augalams tvarkyti reikia palaukti kol jie sulapos.

Jis išskiria ir rožes – su jomis reikia elgtis atsargiai. Jei Mamos dienos proga gavote vazoninę gėlę, jos perkelti į lauką negalima, nes jos paprastai perkamos iš šiltnamio, kur šiuo metų laiku jau būna paaugintos, su ūgliais ir lauke gali greitai nušalti. Jei jau pasodinote, nepatingėkite prieš naktį uždengti.

„Sodinininkai dabar įsitempę ir laukia kokie orai užklups. Jei pradėjus žydėti užklups minusinė temperatūra, žiedai gali žūti, tačiau tiesiog vėsaus oro baimintis nereikia. Tada augalai tiesiog ilgiau žydės ir bitės bus vangesnės, tačiau daugiau dirbs kamanės“, – aiškina profesionalas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)