Kaip rašo pogoda Mail.ru, ši gyvatvorė turi keletą rekordų. Pirmas tai ji pati aukščiausia ir viena seniausių pasaulyje gyvų gyvatvorių. Jos ilgi 530 metrų, aukštis 30 metrų, pasodinta 1745 m.

Kai ateina ruduo, ji iš tolo rėžia akį savo grožiu ir dėl geltona, raudona, žalia ir oranžine spalva nusidažiusių lapų iš viso pasaulio traukia fotografus ir selfių mėgėjus.

Įdomu tai, kad Didžiosios Britanijos archyvuose išliko iš žmonių, kurie kadaise markizui Lansdaunui priklausančiame dvare sodino šią gyvatvoę, vardus. Tai buvo škotė Džin Merser ir jos vyras Robertas Miurejus. Kaip sakoma legendoje, atlikę savo darbą žmonės prisijungė prie jakobitų sukilimo ir žuvo kai sukilėliai susirėmė su vyriausybės armija lemtingame 1746 m. Kalodeno (Culloden) mūšyje.

Kalbant apie priežiūrą, gyvatvorę karpo kas dešimt metų. Keturių žmonių brigada rankinėmis žirklėmis šį darbą įveikia maždaug per šešias savaites.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)