Ieškodami sparnuotų frazių su žodžiu „žemė“, neišvengiamai sutinkame ir tokią: „Iš žemės atėjome, į žemę ir sugrįšime.“ Tai pasakytina ir apie žmones, ir apie gyvūnus, ir apie augalus, ir apie begalę kitų organizmų.

Žemė mus išmaitina – ji išaugina gyvybiškai mums reikalingus maisto produktus. Iš jų mes gauname energijos, todėl gebame egzistuoti ir tęsti giminę. Visgi kad būtume sveiki ir pragyventume ilgą gyvenimą, maitintis taip pat turime sveikai. Kitaip sakant, mūsų racioną sudarantys produktai turi aprūpinti organizmą visomis būtinosiomis medžiagomis – maistinėmis ir mineralinėmis, mikro- ir makroelementais, vitaminais, aminorūgštimis ir t. t.

Panašiai yra ir su augalais. Ir pačioje pirmojoje sėklos stadijoje, ir tolesnėse, kurių metu augalas auga ir nokina vaisius, aprūpinimas įvairiomis naudingomis medžiagomis yra labai svarbus aspektas, iš esmės nulemiantis derliaus kokybę – vaisių skonį, išvaizdą ir naudingumą. Kadangi daugybę būtinųjų medžiagų augalai gauna iš dirvos, ji, savaime suprantama, turi būti pakankamai derlinga.

Jei į visus procesus, įvykstančius nuo sėklos pasėjimo iki augalo subrandinto vaisiaus patekimo į žmogaus organizmą, žvelgtume ypač supaprastintai, galėtume suformuluoti tokią išvadą: žmogaus sveikata prasideda nuo kokybiškos dirvos. Vadinasi, jei norime būti sveiki, turime maitintis sveikoje žemėje išaugintais produktais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)