O tiems, kas ieško tinkamų variantų, patartina pasiskaityti apie penkias gėlių rūšis – jos neįnoringos, o atrodo tiesiog prašmatniai, rašo delfi.lv.

Herbera

Herberos dailiai atrodo lauko gėlyne, ne prasčiau žiūrisi pamerktos vazose namuose. Tai ištvermingos gėlės, kurios žydi bet kokiu oru. Kai kurios rūšys gana kaprizingos, bet iš esmės herberos – tarsi ištvermingi kareiviai.

Mandevila

Mandevilą auginti paprasta – ją galima pasodinti ir pamiršti. Mandevilos nuolat žydi rožinės, rausvos, violetinės ir baltos spalvos žiedais, kurie labai patinka plaštakėms. Mandevilos atsparios sausrai, lietui, svarbu dar tai, kad jos nepatinka briedžiams ir kiškiams. Jei turite pavėsinę, rinkitės vijoklinių rūšių mandevilas, o jei ne – žemas rūšis, kurių aukštis – iki 40 cm.

Melsvė

Jeigu jūsų kiemas apsuptas medžių, sodinkite savo gėlyne melsvių – joms patinka pavėsis. Yra daugybė melsvių rūšių, įvairių atspalvių, dydžių, beliks išsirinkti patinkamą rūšį. Miniatiūrinės rūšys užauga vos iki 10 cm, didžiausios – iki 180 cm. Melsvių lapai džiugina subtiliais atspalviais – jie melsvi, melsvai žalsvi, žali, netgi salotiniai, dažnai su baltomis ar aukso atspalvio dėmelėmis.

Pentas

Pentai – daugiamečiai tropiniai augalai, kurie turi tokia šaknų sistemą, kad nepaliauja žydėti, net jei lauke merkia lietus. Rinkitės pentus, jei norite džiaugtis žiedais ilgai, bet kokiu oru.

Kinrožė

Ieškojote gėlių su dideliais, išskirtiniais žiedais? Rekomenduojame rinktis daugiametes kinrožes, kurios žydi raudonais, rožiniais arba baltais žiedais. Kinrožėms labai patinka karštis, jos lengvai pakelia ir sausrą, ir drėgną žemę – tiesiog idealus augalas, esant sausai vasarai arba dažnai savo augalus užmirštantiems palaistyti šeimininkams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)