Portalui MadeinVilnius.lt savivaldybė patvirtino, kad daržoves iš jo galės paimti visi norintieji, o ateityje bus svarstoma įrengti tokius daržus įvairiose miesto vietose.Valgomajame gėlyne Šnipiškių gatvėje auga medetkos, mėtos, nasturtos, mangoldai, lapiniai kopūstai, moliūgai ir net pomidorai. Tokie daržai yra itin populiarūs Skandinavijoje ir Vakarų Europoje, o derlių valgyti galės visi miesto gyventojai.

„Daržas prie prekybos centro CUP yra atviras visiems gyventojams, jo gėrybėmis galės naudotis kiekvienas, kol kas prašome pabūti kantriems ir sulaukti, kol augalai sunokins savo vaisius. Matome, kad ši iniciatyva pasiteisino, todėl ateityje gali būti svarstoma dėl tokių daržų įrengimo ir kitose miesto vietose”, – pakomentavo Vilniaus miesto savivaldybės Ryšių su žiniasklaida specialistas Gabrielius Grubinskas.

Gyventojai neturėtų abejoti dėl derliaus kokybės – daržas įrengtas tokioje vietoje, kur nevažiuoja automobiliai. Šnipiškių gatvė yra skirta tik pėstiesiems, todėl čia užaugintas derlius neturėtų skirtis nuo to, kurį miestiečiai augina balkonuose.