Pasak agronomės, tai vadinamoji briliantinė žaluma. Specialistė iš karto pabrėžia, kad tai jos asmeninė patirtis, kuria siūloma naudotis tik eksperimento tvarka. Tai nėra sertifikuotos augalų apsaugos priemonės.

„Norėjau išmesti paprikos sėklas, jau nešiau jas į šiukšlių kibirą, tik prisiminiau, kad buvau skaičiusi, jog briliantinės žalumos tirpalas atgaivina sėklas ir skatina dygimą. Pusei stiklinės vandens arbatinis šaukštelis žalumos. Šis skystis puikia dezinfekavo sėklas“, – dėsto V. Juškevičienė.

Agronomė sako, kad reikėtų tokiam tirpale palaikyti valandą. Tačiau ji pamiršo ir sėklas išėmė po paros. Ji buvo nustebusi, kad kelios sėklos jau buvo iškišę „nosytes“. Tai nepaprastai greitas rezultatas.

Pasodintos jos išdygo „šepečiu“ ir dabar ji pataria, kad jei turite sėklų, kurių daigumu abejojate, galite paeksperimentuoti. Tirpalą naudojo tiesiog dezinfekcijai.

„Žmonės sėklas, prieš sodindami, merkia į kalio permanganato tirpalą, tačiau tai rizikinga. Kiti mėgina peroksidą, tačiau tai rizikinga“, – aiškina V. Juškevičienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)