Sodininkai sako, kad dabar pats laikas atnaujinti ir pertvarkyti sodą. Gėlynuose kelerius metus karaliauja ežiuolės. Pagrindiniai žoliniai augalai: miskantai ir panašios. Dauguma renkasi daugiametes gėles, kad būtų mažiau vargo.

„Jei sodinukai iš vazonėlio, rudenį be problemų pertvarkome. Jei auga grunte, galima skaidyti. Geriau tą daryti pavasarį, nes geriau įsišaknija, tačiau šį darbą galima daryti ir rudenį, nors tikimybė, kad augalas žus, nes nespės įsišaknyti, didesnė“, – pasakoja gėlių pardavėja.

Kalbant apie krūmus, mėgiami spygliuočiai, nes jie visžaliai. Taip pat pozicijų neapleidžia ir rododendrai. Mėgiamos ir šluotelinės hortenzijos, kurias labai lengva prižiūrėti.

Vaismedžius renkasi žemaūgius, kuriuos patogu purkšti. Juos paprasčiau prižiūrėti. Tačiau kai kuriems reikia naujovių. Tai obuolio ir kriaušės hibridai, vyšnios ir trešnės hibridai.

Sodininkai sako, kad dėl karštų orų derlius ne toks geras kaip pernai. Dėl karščių vaisiai pūna ant medžių. Patartina rudenį balinti medelius, nes įsitikinimas, kad tai pavasarinis darbas, klaidingas.