Justyna sako, kad vaikystės prisiminimai apie daržą pilną daržovių, kvepiantys sodo aromatai dažnai aplanko jos šeimą, nes tiek ji, tiek jos vyras užaugo kaime. Tačiau sukūrę bendrą gyvenimą ir apsigyvenę mieste apie nuosavą šeimos daržą galėjo tik pasvajoti.

„Nuolat skundžiausi, kad gyvenant bute negalime paskanauti savo užaugintų daržovių. Vyro pusbrolis, neištvėręs tokių kalbų ir kad nuvytų liūdesį šalin, padovanojo mums pomidoro daigą“, – pasakoja moteris.

Ir taip, anot Justynos, atsirado rytinis šeimos ritualas – laistyti ir prižiūrėti pomidorų medelį.

„Tiesą sakant, netikėjau, kad kažkas iš to bus, bet, valio, pavyko, ir jau po kelių dienų užaugo mažas pomidoriukas, o vėliau antras, trečias. Taip, tai buvo mažyčiai pomidoriukai, bet balkono karštis leido greitai jiems sunokti“, – pasakojo moteris.

Tačiau dėl alinančių vasaros karščių pomidorų medis sudžiuvo: „Gaila, bet rugpjūtį pomidormedis neištvėrė didžiulių karščių ir teko su jo atsisveikinti“, – apgailestavo konkurso dalyvė.

Visgi, Justyna nenuleidžia rankų ir sako, kad kitais metais jos balkonas nusidažys įvairiausių daržovių ir uogų spalvomis.

„Vasarą sugrįžtame pas tėvus paskanauti daržovių, bet nuo šiol mūsų balkone bus ir žemuogių vazonas, ir braškių, pavasarį bandysime svogūno laiškus ir ridikėlius užauginti, ir iki kitos vasaros prigalvosime dar ko nors“, – sodinimo planais dalinasi liepos mėnesio „Mano eksperimentas“ nugalėtoja.

Justyna sako, kad anksčiau niekada nepraleisdavo progos sudalyvauti įvairiausiuose konkursuose, tačiau dėl darbo savo pomėgį buvo sustabdžiūsi, visgi moteriai išėjus motinystės atostogų, atsirado laiko ir konkursams.

„Nuo seno esu konkursų mėgėja, tik pastaraisiais metais dirbant laiko pritrūkdavo kur nors sudalyvauti. Dabar esu motinystės atostogose, todėl atradau laiko pasidžiaugti savo balkono puošmena“, – šypsosi moteris.

Liepos mėnesį Justynai atiteko akumuliatorinės krūmų ir žolės žirklės STIHL HSA 25, kurios, pasak moters, labai pagelbės tėvų ūkyje.

„Sužinojus apie laimikį pranešiau savo vyrui, kuris iki tol nežinojo, kad dalyvavau šiame konkurse, staigmena buvo tiek man, tiek jam. Norėjosi su visais dalintis džiugia naujiena, manau laimikiu pasidalinsime su tėvais, kuriems ši dovana bus gera pagalbininkė prižiūrint namų teritoriją“, – džiaugėsi konkurso dalyvė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)