Miškininkai, priruošę eglišakių, gyventojų lauks lapkričio 23-čią ir 30-tą dienomis nuo 8 iki 15 val. prie girininkijų pastatų. Eglišakės bus dalijamos nemokamai, rašoma VMU pranešime.

„Miškininkai parūpino šakų, gyventojams tereikės atvažiuoti jų pasiimti. Taip norime visus paraginti elgtis sąmoningai ir atsakingai – nelaužyti miške šakų savavališkai ir tausoti mišką“, – teigia VMU direktorius Marius Pulkauninkas.

Miškininkai primena, kad nereikia eiti šakų ten, kur vykdomi miško kirtimo darbai, nes tai nesaugu. Žmonėms skirtos eglišakės, kurias miškininkai atveš iš kirtaviečių ar retinamo miško, bus sukrautos prie girininkijų administracinių pastatų. Iš viso Lietuvoje yra 337 girininkijos.

Reikia žinoti, kad miške savavališkai laužant šakas yra pažeidžiamos Lietuvos aplinkos ministro įsakymu patvirtintos „Lankymosi miške taisykles“, tad dėl tokių veiksmų gali būti skirta nemaža bauda.

Anot VMU vadovo, norisi, kad ne taisyklės ar baudos stabdytų nuo šakų laužymo, o supratimas, kaip ilgai miškas auga. Gali atrodyti, kad medžiui nieko blogo nenutiks nulaužus vieną kitą šaką. Tačiau taip nėra, spygliuočiai ypač nemėgsta genėjimo bei šakų laužymo, o dažniausiai nukenčia jauni medeliai, kurių šakas lengviausia pasiekti.

Informaciją, kur yra artimiausia girininkija, gyventojai gali rasti VMU interneto svetainėje www.vivmu.lt arba paskambinę į urėdijos regioninius padalinius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)