Ko galima nusipirkti iš anksto daržui ir sodui?

1. Lempų augalams

Šie daiktai labai naudingi ūkyje. Papildomos šviesos reikia ne tik daigams vasarį, bet ir kambariniams augalams žiemą ir rudenį.

2. Retų augalų sėklų

Jei pavasarį tradiciškai perkate tik pomidorų, agurkų ir paprikų sėklų, dabar turite šansą praplėsti rūšių ir hibridinių rūšių asortimentą. Būtent dabar galima rasti, užsisakyti ir nusipirkti praktiškai visokių retų kultūrų sėklų.

Retų sėklų parduotuvės internete šiuo metu mažiau užimtos nei sausį–vasarį. Be to, dauguma profesionalų perka sėklas būtent dabar, tad po Naujųjų metų vertingų rūšių gali nebelikti. Taigi ieškokite, ko jums reikia ir užsisakykite sėklų. Patarimas daržininkams ir sodininkams: 80 proc. sėklų turėtų sudaryti žinomų, jūsų mėgstamų augalų sėklos, 20 proc. – naujų augalų, kuriuos išbandysite šį sezoną, sėklos.

3. Vazonėlių daigams ir vazonų sodo augalams

Kur tik nedaigina augalų daržininkai ir kokios tik taros nerenka. Vieni kaupia majonezo ir kt. indelius, kiti perka plastikinius vazonėlius. Šiuo metu vazonėlių pasirinkimas mažesnis nei vasarį, užtai kaina mažesnė, galite neskubėdami išsirinkti ir užsisakyti siuntimui.

4. Trąšų ir stimuliatorių

Žiemą kambarinius augalus reikia tręšti ir laistyti rečiau, todėl parduotuvėse sumažėja trąšų pardavimas. Trąšų ir kt. cheminių preparatų pirkti galite tik tokiu atveju, jeigu turite vietos, kur juos laikyti, – sausą, nešaltą patalpą, į kurią neįeina nei vaikai, nei gyvūnai. Jei tokios patalpos neturite, trąšų pirkimą geriau atidėkite iki pavasario.

5. Naudingų smulkmenų daigams ir kambariniams augalams

Laiko išsirinkti turite daugiau, kaina mažesnė, nei bus tada, kai ateisite į sodo prekių centrą vasarį, kai jau reikės paskubėti.

6. Lentelių augalų žymėjimui

Galbūt nustebsite, bet šios lentelės reikalingos, be to, jų būna daug ir įvairių – įvairaus dydžio, plastiko kokybės ir kt. Įprastai perka poros rūšių lenteles – daigams ir daugiamečiams augalams.

Nepamirškite nusipirkti ir žymiklio, kuris nenusiplauna. Galima rašyti ir pieštuku, tik žymiklis – patikimiau.

7. Įrangą automatiniam laistymui

Reikalingas daiktas, jei nesate tikri, kad visada galėsite laiku palaistyti augalus. Pats paprasčiausias įrenginys – kamštelis su skylutėmis, kuris užsisuka ant butelio; toks butelis kamšteliu žemyn įkasamas ir vanduo palengva teka į dirvožemį, laisto augalus.

8. Pirštines sodo darbams

Įprastų pirštinių sodinimo darbams galima nusipirkti bet kada, o specialių – su nagais žiemos metu nusipirksite pigiau nei pavasarį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją